Deniz Öncü, Moto2'de ilk defa podyumda

Motosikletçi Deniz Öncü, Moto2 Dünya Şampiyonası'nda tarihi bir başarı elde etti. Öncü, İspanya'da düzenlenen etapta podyuma çıktı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 15:04
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 15:24
Deniz Öncü, Moto2'de ilk defa podyumda
AA
Kaynak AA

Moto2 Dünya Şampiyonası'nın İspanya'da düzenlenen 12. ayağında motosikletçi Deniz Öncü, üstün bir performans sergileyerek 3. sırada yer aldı. Aragon özerk bölgesinde yer alan ve 5,1 kilometrelik uzunluğa sahip pistte yapılan 19 turluk yarış, büyük heyecana sahne oldu.

Moto2'de ilk podyum başarısı

Red Bull KTM Ajo takımı adına yarışan 21 yaşındaki Deniz Öncü, yarışa 4. sıradan başladı. 

Rakipleriyle kıyasıya mücadele eden Deniz, yarışı 3. sırada tamamlayarak kariyerinde ilk kez Moto2'de podyuma çıkma başarısını gösterdi. Bu sonuçla Deniz, Moto2'deki ilk sezonunda adından söz ettirdi.

Moto2'de podyuma çıkan 2. Türk oldu

Deniz Öncü, bu başarısıyla Moto2'de podyuma çıkan 2. Türk motosikletçi oldu. Daha önce, 2011 yılında Hollanda yarışında 2. sırayı alan Kenan Sofuoğlu, bu başarıya ulaşan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçmişti. Deniz’in bu başarısı, Türk motosiklet sporunun yükselişinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Yarışın galibi Jake Dixon 

Yarışın galibi ise CFMOTO Aspar takımından Büyük Britanyalı Jake Dixon oldu. Dixon, damalı bayrağı ilk sırada görerek birinciliği elde etti.

Bir sonraki yarış San Marino'da

Moto2 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 13. yarışı, 8 Eylül'de San Marino'da gerçekleştirilecek. Deniz Öncü'nün bu yarışta göstereceği performans, merakla bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa