Papa'dan Gazze'de ateşkese yönelik çağrı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, insanlık dramının yaşandığı Gazze'ye yönelik açıklamalarda bulundu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 15:10
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 15:23
Papa'dan Gazze'de ateşkese yönelik çağrı
O
Onur Çetinkaya Editör

331 gündür süren çatışmalar her geçen gün şiddetini artırıyor.

Siyonist İsrail ve bebek katili Binyamin Netanyahu, saldırılarını sonlandırmıyor.  

Yoğun saldırılar altında hayatta kalmaya çalışan yüz binlerce Filistinli, temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmakta büyük zorluk çekiyor.

Çocuk, yaşlı ve kadın Netanyahu ve yönetimi tarafından işkenceye maruz kaldı. Aralıksız süren çatışmalarda Filistin, İsrail tarafından abluka altına alındı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin 738'e, yaralı sayısı da 94 bin 154'4 yükseldi.

İtalya, eylül ayından yapılması planlanan G7 Zirvesinde, Gazze'nin yeniden inşasına yönelik kurula bir proje önerecek.

Tüm bunlar yaşanırken Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Gazze'de ateşkese yönelik açıklama geldi. 

Açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde son 24 saatte gerçekleştirdiği 3 katliamda 47 kişinin öldüğü, 94 kişinin yaralandığı belirtildi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Gazze'deki duruma yönelik yaptığı açıklamada, ateşkese yönelik müzakerelerin durmaması çağrısında bulundu. 

Aziz Petrus Meydanı'nda yaptığı geleneksel pazar duasında, Orta Doğu'daki çatışmaların diğer Filistin şehirlerine yayılma riski nedeniyle endişe duyduğunu ifade etti.

Papa, Gazze'deki ateşkesin derhal sağlanmasını, rehinelerin serbest bırakılmasını ve bölgedeki halka yardım edilmesini vurguladı. Ayrıca, Kudüs'te barışın sağlanması ve kutsal şehrin Hristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanlar için saygı ve kabul gördüğü bir buluşma yeri olması gerektiğini dile getirdi.

ABD, Mısır ve Katar, İsrail ile Hamas arasında Gazze'de ateşkes ve esir takasına yönelik görüşmeleri sürdürüyor. Papa'nın bu açıklamaları, barış ve insani yardım çağrısı olarak öne çıkıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa