Erdoğan Tersane İstanbul açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yıl sonu için 60 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon turist hedeflerinin olduğunu bir kez daha yineledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 16:13
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 17:21
Erdoğan Tersane İstanbul açılışında konuştu
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç'te yapımı tamamlanan "Tersane İstanbul" projesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada ekonomiye ve turizme yönelik önemli mesajlar verdi. 

Erdoğan, İstanbul'un dünyanın gözde destinasyonlarından biri haline geldiğini vurguladı ve projelerin ekonomiye katkı yapan her yatırımın desteklendiğini belirtti.

Turist sayısı 57 milyona yaklaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında İstanbul'un turizm potansiyeline dikkat çekti ve 2023'te İstanbul'a gelen turist sayısının 56 milyon 700 bine ulaştığını açıkladı. 

2002 yılında 13 milyon olan turist sayısının 2023 sonunda büyük bir artışla 56 milyon 700 bine ulaştığını ve turizm gelirlerinin 8,5 milyar dolardan 56 milyar dolara çıktığını belirtti. 2023'ün ilk yarısında turizm gelirlerinin 23,7 milyar dolara ulaştığını da ekledi.

Türkiye emin adımlarla ilerliyor

Ayrıca, Erdoğan, Türkiye'nin turizmde 60 milyar dolar gelir ve 60 milyon turist hedeflerine ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. 

Ulaştırma yatırımlarının turizmin gelişmesine büyük katkı sağladığını, İstanbul Havalimanı'nın günlük 1500'ü aşan uçuşlarla Avrupa'nın en büyük havalimanı haline geldiğini ifade etti. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde artan güvenlik ve huzur ortamı sayesinde bölgenin daha fazla turist çektiğini belirtti ve Galataport'a gelen rezervasyonların arttığını da sözlerine ekledi.

Salman ile Gazze görüşmesi

Açılış öncesinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile telefonda görüştü. 

İki liderin görüşmesinde İsrail’in Filistin topraklarında yürüttüğü saldırılar değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, meselede İslam ülkelerinin ortak hareket etmesinin kritik olduğunu belirtti ve Filistinlilerin haklarının korunması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa