ANKA-3'ten mühimmatlı ilk uçuş

TUSAŞ sosyal medya hesabı üzerinden, ANKA 3'ün ilk mühimmatlı uçuşuna ait görüntüleri paylaştı. İlk uçuş büyük ilgi gördü.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 16:43
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 16:55
ANKA-3'ten mühimmatlı ilk uçuş
O
Onur Çetinkaya Editör

Türk Havacılık Uzay Sanayii , ANKA-3 insansız hava aracının  ilk mühimmatlı uçuşunu başarıyla tamamladığını duyurdu.

TUSAŞ, bu önemli gelişmeyi sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı görüntülerle de kamuoyuna tanıttı. 

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, bu uçuşun Türkiye'nin savunma sanayisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, ANKA-3'ün ülkeye sağlayacağı güç ve katkıları bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

TUSAŞ tarafından yapılan açıklamada, ANKA-3'ün mühimmatlı uçuşuyla tam bağımsız bir Türkiye yolunda atılan bu adımın, yerli ve milli teknolojinin gücüyle geleceğe yönelik büyük bir başarı olarak görüldüğü ifade edildi. 

ANKA-3'ün savunma sanayisinde gösterdiği bu başarılar, Türkiye'nin güvenliği ve bağımsızlığı için atılan önemli adımların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

"Daha yüksek hedeflere ulaşmak için çalışmaya devam"

Demiroğlu, ANKA-3'ün mühimmatlı uçuşunun savunma alanında ülkeye vereceği gücün bir göstergesi olduğunu belirterek, TUSAŞ olarak daima daha yüksek hedeflere ulaşmak için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Bu başarı, Türkiye'nin savunma sanayisinde yerlileşme ve milli teknoloji kullanımındaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Diğer yandan Türkiye son yıllarda yerli silahlarda büyük bir adım attı. İnsansız hava araçlarıyla birçok başarılı operasyonlara imza atan Türkiye, geliştirdiği teknolojiyle bu başarısını dünyaya yaydı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa