Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı yorumu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı iddiası hakkında açıklamalarda bulundu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 17:17
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 17:47
Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı yorumu
Hakan Öksüz Editör

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı, partililerin yoğun katılımıyla yapıldı. Toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve çok sayıda partili katıldı.

Ümit Erkol'dan erken seçim mesajı

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, 31 Mart yerel seçimlerinde elde edilen başarıları vurgulayarak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP örgütleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanlarını tebrik etti. 

Erkol, "31 Mart akşamı bir mutluluk tablosu oluşmaya başladı. Ancak bu tablonun eksik kalan kısımları var. Bu eksik kısımları, en geç 2028'de gerçekleştirilecek bir genel seçimle, büyük ihtimalle erken seçimle tamamlayacağız" dedi.

Mansur Yavaş'tan parlamenter sistem vurgusu

Erkol'un ardından kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuşmasında parlamenter sistemin önemine dikkat çekti. 

Tüzük Kurultayı'na atıfta bulunan Yavaş, "1885'te söylenmiş bir söz var; 'Fazla güç insanı bozar.' Bugün kuvvetler ayrılığı prensibinden bahsetmek neredeyse imkansız hale geldi. Parlamento işlevsizleştirildi ve kararlar talimatlarla alınıyor. Tüzük Kurultayı'nda özellikle parlamenter sisteme geçiş konusunda güçlü söylemlere ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyorum. Bu, bizim için olmazsa olmazdır. Şahsen, bu kadar güçlü bir yetkiyi istemem. Bu kadar güce sahip olmak kimsenin hakkı ve haddi değildir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı adaylığı iddiası hakkında konuştu

2028 yılında yapılacak genel seçimlerde cumhurbaşkanlığına adaylığını koyacağı söylenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu ifadeleri kulandı:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa