Reisi'nin öldüğü uçak kazasının nihai raporu açıklandı

İran devlet medyasının bildirdiğine göre eski Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin bulunduğu uçak, zorlu hava koşulları nedeniyle düştü.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 22:47
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 23:05
Reisi'nin öldüğü uçak kazasının nihai raporu açıklandı
EK
Esra Koçak Editör

İran devlet medyasının bildirdiğine göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin bulunduğu bir uçak zorlu hava koşulları nedeniyle düştü. Reisi, 19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında bir baraj açılışı töreninden dönerken yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Bu kazada Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve sekiz yetkili daha yaşamını yitirmişti.

İran Genelkurmay Başkanlığı, 24 Mayıs'ta yayımladığı ilk ön inceleme raporunda, helikopterin parçalarında herhangi bir mermi ya da harici cisim izine rastlanmadığını bildirmişti. İncelemeler sonucu helikopterde sabotaj veya elektronik harp müdahalesine dair bir bulguya ulaşılmamıştı.

Ancak, burada bir karışıklık bulunuyor. Bilgilere göre, Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybettiği belirtiliyor, ancak aynı zamanda bir uçak kazasından bahsediliyor. 

Ne olmuştu?

İran, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide kaza yaptı. İranlı yetkililer helikopterde bulunan Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan kazada hayatını kaybettiğini açıkladı.

Helikopterde İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim ve Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti'nin olduğu açıklanmıştı.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin yerinin bulunduğunu duyurdu.

IRNA'nın Telegram hesabında konuya ilişkin bilgi verildi. Söz konusu haberde, "Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin yeri bulundu. Arama kurtarma timleri kazanın meydana geldiği yere yaklaştılar." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa