Sokakta cansız yatarken İsrailli askerler üzerinden tankla geçti

İsrail askerlerinin, Cenin kentinde bir Filistinlinin naaşı üzerinden askeri araçla geçtiği görüntüler ortaya çıktı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 23:39
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 23:39
Sokakta cansız yatarken İsrailli askerler üzerinden tankla geçti
EK
Esra Koçak Editör

Cenin'de İsrail askerlerinin sürdürdüğü saldırılar beşinci gününe girerken, iki gün önce yaşanan bir olayın görüntüleri bugün sosyal medyada geniş yankı buldu.

Sosyal medyada paylaşılan videoda, Cenin'in Doğu Mahallesi'nde İsrail buldozerlerinin tahrip ettiği bir sokakta yaşlı bir Filistinlinin yerde hareketsiz şekilde yattığı görülüyor. Görüntülerde, olay yerinde bulunan iki askeri araçtan birinin, yerde yatan Filistinlinin ayakları üzerinden geçtiği anlar yer alıyor.

Olay, Gazze'deki saldırılarla kıyaslandı

Videoya sosyal medyada yapılan yorumlarda, bu vahşet, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarla kıyaslandı. Askeri araçla ezilen Filistinlinin, 30 Ağustos'ta öldürülen 82 yaşındaki Tevfik Kandil olduğu belirtildi.

Naaşın alınmasına izin verilmedi

Olayın görgü tanıkları, Alzheimer hastası olan ve İsrail askerleri tarafından öldürülen Kandil'in naaşını almak isteyen Kızılay ekiplerine izin verilmediğini ve cesedin saatlerce sokakta kaldığını ifade etti.

"Yaz Kampları" Operasyonu sürüyor

İsrail, 28 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına yönelik, 2002'deki "2. İntifada"dan bu yana gerçekleştirilen en büyük ve kapsamlı operasyonu başlattığını duyurmuştu. "Yaz Kampları" adı verilen bu operasyon kapsamında Tubas kentine bağlı El-Faria Mülteci Kampı'ndan sonra Tulkerim'deki Nur Şems Mülteci Kampı'ndan da çekilen İsrail askerleri, Cenin'deki saldırılarına ise beşinci günde de devam ediyor.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa