Giovanni van Bronckhorst: Çok mutluyuz...

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Net Global Sivasspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş'ta Giovanni van Bronckhorst'tan açıklamalar...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 07:18
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 07:18
Giovanni van Bronckhorst: Çok mutluyuz...
EM
Erhan Meyveci Editör

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Net Global Sivasspor'u 2-0 yenerek milli araya kayıpsız giren Beşiktaş'ın teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollandalı teknik direktör, "Bir galibiyet daha elde ettik. Bu galibiyet için çok mücadele ettik. Defansif olarak iyi bir takıma karşı oynadık. Penaltı golüyle öne geçmemiz önemliydi. Masuaku'nun şutu direkten döndü ve Gedson Fernandes ile tehlikeli pozisyonlar ürettik. İkinci yarıda da fırsatlar yarattık ve ikinci golü bulduk. Bu galibiyet bizim için çok değerliydi. Gol yemeden kazandığımız ve lige kayıpsız başladığımız için mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Oyun Süresinin Kesilmesine Tepki

Oyun süresinin sık sık kesilmesiyle ilgili bir soruya yanıt veren van Bronckhorst, "Topun takımımda kalmasını seven biriyim. İlk yarıda aleyhimize bir frikik olmuştu, maç tekrar başlatıldığında süre uzamıştı. Taraftarlar iyi futbol izlemek için geliyorlar; savunma yapan takımlar zaman kazanmak için oyunu yavaşlatabiliyor. Hakemlerin buna dikkat etmesi gerekiyor." dedi.

Gedson Fernandes'in Performansı

Son haftaların formda oyuncusu Gedson Fernandes hakkında da konuşan teknik direktör, "Gedson çok enerjik bir oyuncu, her maçta bize ekstra katkı sağlıyor. Hem defansif hem de ofansif anlamda çok yönlü bir oyuncu. Lugano maçında iki önemli gol attı, bugün de golle katkı sağladı. Oynadığı futboldan keyif alıyor." ifadelerini kullandı.

Savunma ve Rakip Analizi

Van Bronckhorst, Sivasspor'un çok iyi savunma yaptığını belirterek, "Her oyuncu çok çalışıyor. Sol kanattan gol atmak önemli ama Lugano maçında yediğimiz iki golde bazı hatalar yaptık. Her maçta ofansif oynamak ve çok gol atmak isterim, ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Bugünkü rakibimiz defansif olarak iyi organize olmuştu. Böyle bir takıma karşı bu sezon ilk kez oynadık ve ileride bu yapıya sahip takımlarla da karşılaşacağız. Bu tür maçlarda galip gelmek önemlidir." dedi.

Sezonun Geri Kalanı İçin Hedefler

Sezonun geri kalanında iyi performans göstermeleri gerektiğini vurgulayan van Bronckhorst, "Sezona iyi başladık, önemli olan çok çalışmak. Süper Kupa'da 5-0'lık galibiyetle başlamak da bu süreçte yardımcı oldu. Oyuncularımız çok çalışıyor ve öğrenmeye istekli. Hem Avrupa'da hem de ligde zorlu maçlar oynayacağız, iyi performans göstermemiz gerekiyor. Şu anda kayıpsız gidiyoruz. Sistemlerimizi ve oyuncularımızı değiştiriyoruz, bu dinamizm hoşuma gidiyor." diye konuştu.

Transfer Dönemi ve Kadro Güçlendirme Planları

Transfer döneminin devam ettiğine dikkat çeken van Bronckhorst, kadroyu güçlendirme fırsatı bulurlarsa bunu değerlendirebileceklerini de belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa