Meteoroloji'den 6 kent için sarı kodlu uyarı

Bugün 6 kent için sarı kodlu alarm verildi, kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. 2 Eylül 2024 Pazartesi gününe ilişkin hava durumu raporu haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 09:05
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 09:50
Meteoroloji'den 6 kent için sarı kodlu uyarı
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre Akdeniz, Marmara, İç Anadolu’nun kuzey kesimleri, Ege'nin iç bölgeleri, Doğu Karadeniz kıyı kesimleri, Orta ve Batı Karadeniz'de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağış nedeniyle bazı illerde su baskınlarının yaşanabileceği belirtildi.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Bazı illerde yağışlar kuvvetli olacak. Doğu Akdeniz'in Toroslar bölümü, İstanbul, Bolu, Kocaeli, Sakarya, Bartın, Zonguldak, Düzce, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Çankırı ve Kırklareli'nin kuzeyinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'a yerel kuvvetli sağanak uyarısı

İstanbul'un kuzeyi ile boğaz çevresinde sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayacak yerel kuvvetli sağanak yağış, öğle saatlerinden sonra da etkisini sürdürecek. Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek yerel dolu yağışı, su baskını ve sellere karşı vatandaşlara uyarı yapıldı.

6 kent için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 kent için sarı kodlu uyarı verdi. Bu illerin; İstanbul, Düzce, Bartın, Zonguldak, Sakarya ve Kocaeli olduğu kaydedildi. 

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Hava sıcaklığında ciddi bir değişiklik beklenmiyor. İstanbul ve Ankara'da bugün sıcaklık 28, İzmir'de 30, Mersin'de 31, Trabzon'da 28 v3e Diyarbakır'da 35 derece olacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa