İsrailli esir ailesinden Netanyahu'ya tepki: İktidarı koruma peşinde

Hamas'ta olan ABD-İsrail vatandaşı Sagui Dekel-Chen'in babası Jonathan Dekel-Chen katil Netanyahu için ateşkes anlaşmasıyla ilgilenmediğini söyledi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 11:02
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 13:55
İsrailli esir ailesinden Netanyahu'ya tepki: İktidarı koruma peşinde
Kübra Şenal Editör

Hamas'ta İsrailli esirlerden biri olan Sagui Dekel-Chen'in babası Jonathan Dekel-Chen, CBS televizyonuna verdiği demeçte işgalci Başbakan Binyamin Netanyahu'ya tepkisini dile getirdi. Dekel-Chen, Netanyahu'nun sadece "İktidarını elinde tutma arzusuyla" hareket ettiğini ve radikal bir misyona sahip koalisyon ortaklarının etkisi altında kaldığını belirtti.

Dekel-Chen, İsraillilerin büyük bir kısmının artık Netanyahu'nun sözlerine değil, eylemlerine baktığını vurguladı. Netanyahu'nun "Hamas'ı kesin olarak yenme fantezisi"yle hareket ettiğini söyleyen baba, bu yaklaşımın gerçekçi olmadığını ve Netanyahu'nun bu düşüncesini rehinelerin iyiliğine tercih ettiğini ifade etti.

Netanyahu anlaşmayı baltalıyor

İsrail tarafından yapılan saldırılar sonucunda Gazze'deki İsrailli esirlerden 6'sının öldüğü açıklanmıştı. Gazze'de tutulan İsrailli esirlerin ailelerinin oluşturduğu platformda "Gazze-Mısır sınır hattındaki Philadelphi Koridoru'nda işgali sürdürmekte ısrar eden ve esir takası anlaşmalarını baltalayan" Netanyahu'yu, 6 İsrailli esirin ölümünden sorumlu tutulmuştu.

İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu ise tüm suçlamaları reddedip kalan İsrailli esirleri kurtarma çabasında olduğunu söylerken Hamas ile anlaşmayı engelliyor.

Gazze'de son durum

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, 7 Ekim'den bu yana can kaybı 40 bini aştı. Çoğunluğu kadın ve çocuk olan bu kayıplar, bölgede derinleşen bir insanlık felaketine işaret ediyor. Netanyahu'nun, Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda kontrolü sürdürme ısrarı, esir takası müzakerelerini zora sokarken, İsrail'in bölgedeki saldırıları da tüm şiddetiyle sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa