Ümit Erkol'dan 'cumhurbaşkanlığı adaylığı ifadelerine' açıklama!

Ümit Erkol cumhurbaşkanı adayı için "CHP'li bir belediye başkanı" vurgusu yaptı. Erkol, dikkat çeken sözlerine açıklık getirdi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 11:21
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 16:49
Ümit Erkol'dan 'cumhurbaşkanlığı adaylığı ifadelerine' açıklama!
Ecem Çetin Editör

31 Mart yerel seçimlerde önemli bir başarıya imza atarak birinci parti çıkan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gündeminde 2028 yılında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri var. 

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olası adaylar olarak anılıyor. 

Dün Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan CHP Ankara İlk Başkanı Ümit Erkol'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. 

31 Mart seçimlerine değinene Erkol, o gece bir mutluluk tablosunun çizilmeye başlandığını ifade etti. 

CHP İl Başkanı, tablonun eksik kalan kısımları olduğunu, bu kısımları en geç 2028'de ama çok büyük bir ihtimalle yapılacak bir erken genel seçim ile tamamlayacaklarını söyledi. 

Cumhurbaşkanı adayı için ise Ümit Erkol, CHP'li bir belediye başkanını Çankaya Köşkü'nde göreve başlatacaklarını belirtti. 

Ümit Erkol'un "CHP'li belediye başkanına" işaret etmesi oldukça dikkat çekti. 

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, gündem olan sözlerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Ümit Erkol, CHP’li bir cumhurbaşkanı adayını Çankaya Köşkü'ne çıkaracakları vurgusunu yaptığını söyledi.

"Bugün aday tartışmak ya da önermek gündemimizde yok"

Erkol, bugün aday tartışmak ya da önermenin gündemlerinde olmadığını ifade etti. CHP İl Başkanı, seçim takvimi başladığında parti yetkili kurullarının gereken çalışmayı yapacaklarını aktardı.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa