Milli sporcu Ali Öztürk, Paris Olimpiyatları'nda çeyrek finalde

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para masa tenisi erkekler S5 sınıfında mücadele eden milli sporcu Ali Öztürk, çeyrek finale yükseldi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 12:24
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 12:24
Milli sporcu Ali Öztürk, Paris Olimpiyatları'nda çeyrek finalde
Kübra Şenal Editör

Masa tenisi erkekler S5 sınıfında Türkiye çeyrek finale yükseldi.

South Paris Arena 4'te gerçekleşen müsabakalarda, son 16 turunda Çinli rakibi Fu Liu'yla karşılaşan Ali Öztürk, zorlu bir mücadele sonucunda galibiyeti elde ederek çeyrek finale adını yazdırdı.

Bitti demeden bitmedi

İlk seti 11-5 kaybetmesine rağmen, sonraki iki seti çekişmeli oyunlar sonunda 13-11 kazanarak 2-1 öne geçen milli sporcu, dördüncü seti 11-9 kaybetti. Ancak final setine güçlü bir başlangıç yapan Ali Öztürk, son seti 11-5 kazanarak çeyrek final bayrağını aldı.

Büyük karşılaşmaya saatler kaldı

Milli sporcu, bu akşam TSİ 20.15'te Almanya'dan Valentin Baus ile çeyrek finalde karşı karşıya gelecek. Ali Öztürk, Rio 2016'da takımlarda ve Tokyo 2020'de bireyselde kazandığı bronz madalyaların ardından, Paris 2024'te de çeyrek finali geçmesi durumunda üst üste üçüncü paralimpik oyunlarında madalya kazanmayı garantileyecek.

Paralimpik Masa Tenisçisi Ali Öztürk kimdir?

Ali Öztürk, 1 Nisan 1993 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. 5. sınıf para masa tenisinde yarışan Ali Öztürk, aynı zamanda başarılı milli sporcu Abdullah Öztürk'ün kardeşidir. Spor kariyerine başarılarla dolu bir yolculuk ekleyen Ali Öztürk, Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Kariyerindeki önemli başarılar

Ali Öztürk, 2014 yılında Çin'in Pekin şehrinde düzenlenen Dünya Para Masa Tenisi Şampiyonası'nda bireysel C4 yarışmasında altın madalya kazanarak uluslararası arenada adını duyurdu. Aynı şampiyonada, takım arkadaşları Abdullah Öztürk ve Nesim Turan ile birlikte C5 takım kategorisinde gümüş madalya kazandı.

2016 yılında düzenlenen Lignano Master Open'da da aynı takım ile C4 etkinliğinde altın madalya elde eden Ali Öztürk, başarısını sürdürdü.

Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda, Ali Öztürk, erkekler takım kadrosunda milli sporcularla birlikte bronz madalyanın sahibi oldu. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda ise masa tenisi erkekler Sınıf 5 kategorisinde yarı finale kadar yükselme başarısı gösterdi. Yarı finalde, 2016 Paralimpik şampiyonu Çinli sporcu Ningning Cao'ya karşı mücadele eden Ali Öztürk, bronz madalya kazandı.

Ali Öztürk, uluslararası başarılara imza atan bir sporcu olarak, Türkiye'yi temsil etmeye ve başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa