11 yaşında tecavüz edilen genç görüntüleri savcılığa verdi

Antalya'da 11 yaşında annesinin dayısı tarafından cinsel istismara uğrayan 18 yaşındaki S.Ç., elindeki ses ve görüntüleri savcılığa verdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 12:42
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 13:07
11 yaşında tecavüz edilen genç görüntüleri savcılığa verdi
DHA
Kaynak DHA

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan S.Ç., 8 yaşındayken annesinin cezaevine girmesi üzerine kardeşleriyle birlikte anneannesi ve dedesinin yanına yerleşti. Ancak burada annesinin sapık dayısı Mustafa U., küçük kızı gözüne kestirdi.

2017 yılında anneanne B.Ş.’ye, 11 yaşındaki S.Ç.’yi otele tatile götüreceğini söyleyerek Kemer ilçesinde bulunan bir otele giden Mustafa U. burada küçük kıza cinsel istismarda bulundu.

Küçük kızın büyük travma yaşamasına sebep olan olayla ilgili Mustafa U., S.Ç'yi tehdit etti. Yurt dışında yaşayan, zaman zaman kızı cep telefonu ile görüntülü arayarak cinsel tacizde bulunmaya devam eden sapık adam, 2020 yılında tekrar Antalya’ya gelerek Mustafa U., iddiaya göre burada da küçük kıza yine tecavüz etti.

Yaşadıkları psikolojisini bozdu

S.Ç.'nin yaşadıkları okul hayatını da olumsuz etkiledi. Eğitim hayatına devam edemeyen küçük kız Mustafa U.'nun tehditlerinden korktuğu için kimseye bir şey söyleyemedi. Ancak S.Ç., son aylarda adamla aralarındaki telefon görüşmelerini kayıt altına alarak delil toplamaya başladı.

Mustafa U.’nun uygunsuz hal ve görüntülerini kaydeden S.Ç., ses ve görüntü kayıtlarıyla beraber savcılık yolunu tuttu.

18 yaşına girdiği an polislere şikayette bulundu

8 Mayıs 2024’te 18 yaşına giren S.Ç, polis merkezine giderek yaşadıklarını anlattı. Topladığı delilleri de merkeze teslime derek Mustafa U.’dan şikayetçi oldu. Ekiplerin takibi sonucu sapık adam İstanbul’da yakalanarak tutuklandı. Mustafa U. ise ilk ifadesinde suçlamaları reddetti.

Yaşadıklarını ailesinin görmezden geldiğini belirten S.Ç., kaldığı evden ayrıldı.

İddianame

Diğer yandan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin hazırlanan iddianame, 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul gördü. Görüntü ve ses kayıtlarının incelenmesinin ardından hazırlanan raporda, delil olarak sunulan görüntülerde Mustafa U.’nun cinsel istismar kastıyla hareket ettiği, üzerine atılı suçları işlediğinin anlaşıldığı belirtildi.

Savcılık, Mustafa U.’nun '12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak’ suçlarından en az 25 yıl ile cezalandırılmasını talep etti. İstanbul’da tutuklu Mustafa U.’nun tutukluluğuna yapılan itiraz ise reddedildi.

İlk duruşma, 25 Eylül günü Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa