İtfaiyeci çift Ankara’da alevlerle savaşıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan iki itfaiyeci genç, 2 yıl sonra evlendiler, 2 yıldır da evli olarak alevlerle mücadele ediyorlar.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 13:07
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 13:21
DHA
Kaynak DHA

Aynı binada tanıştılar

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde 4 yıl önce göreve başlayan Aleyna (27) ve Resul İğnecik (28) çifti, tesadüfen aynı binada oturuyordu. Sabahları işe giderken karşılaşan çift, 2022 yılında evlendi. Her ikisi de farklı istasyonlarda görev yapmalarına rağmen, sabahları birlikte itfaiye kıyafetlerini giyip işe gitmeye başladılar.

Aynı yangına müdahale ettiler

Etimesgut İtfaiye İstasyonu'nda görev yapan Aleyna ve Kahramankazan İtfaiye İstasyonu'nda çalışan Resul İğnecik, yangın ve afetlerde can kurtarmak için büyük bir özveriyle çalışıyor. Aleyna, bir yangına müdahale ederken, eşi Resul’ün omzuna dokunarak "O su öyle mi sıkılır?" dediği anı gülümseyerek hatırlıyor.

İtfaiyecilik üzerine bir hayat

Aleyna, meslektaş olmalarının hayatlarına monotonluk kattığını belirtiyor. Nöbet çıkışlarında karşılaştıkları olayları değerlendiriyorlar ve hayatlarını itfaiyecilik üzerine kurmak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Aleyna, çocuklarının da bir gün itfaiyeci olmasını isteyerek, mesleklerinin kutsal bir görev olduğunu vurguluyor.

Birbirlerini motive ediyorlar

Resul İğnecik, düğünlerinde itfaiyeci kıyafetiyle sahneye çıktıklarını anlatıyor. Farklı istasyonlarda çalışsalar da, büyük yangınlarda bir araya gelip birbirlerine destek olduklarını söylüyor. Mesleklerinin zorluklarına rağmen, sürekli olarak birbirlerini motive etmeye çalıştıklarını belirten Resul, bu dayanışmanın işlerinde büyük bir güç kaynağı olduğunu ifade ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa