Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez ve heyetinden Anıtkabir ziyareti!

2024-2025 adli yılının açılışı kapsamında Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez ve beraberindeki heyet, bugün Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 13:17
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 15:18
Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez ve heyetinden Anıtkabir ziyareti!
Ecem Çetin Editör

Dosyaların arasında yıl boyunca kaybolan adli çalışanlar 20 Temmuz'da tatile çıktı.  

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 102. maddesine göre adli tatil, her yıl 20 Temmuz'da başlayıp, 31 Ağustos'ta sona eriyor. 

Hakim, savcı ve avukatların tatili 31 Ağustos'ta sona erdi. Yeni adli yıl, 1 Eylül'ün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle, bugün Yargıtay da düzenlenecek törenle başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığında düzenlenecek Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılacak. 

Tören öncesinde Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk, Yargıtay Genel Sekreteri Fatih Belviranlı ve Yargıtay üyelerinden oluşan heyet, adli yılının açılışı nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün edebi istirahatgahı olan Anıtkabir'i ziyaret etti. 

Aslanlı Yol’dan yürüyerek Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine gelen heyet, saygı duruşunda bulundu. Başkan Kerkez, mozoleye çelenk bıraktı ve beraberindeki heyetle birlikte Atatürk’ün manevi huzurunda saygıyla eğildi.

Ziyaretin ardından, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirildi. Daha sonra Ömer Kerkez, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Başkan Kerkez,deftere şunları yazdı;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa