Ankara'da uyum haftası programı başladı!

Ankara'da anaokulu ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri, uyum eğitimleri kapsamında, okul sıralarını doldurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 14:26
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 16:15
Ankara'da uyum haftası programı başladı!
DHA
Kaynak DHA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan uyum eğitimi programı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında da uygulanmaya başladı.

Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrenciler uyum eğitimi dönemine girdi. 

Öğrenciler, uyum haftası boyunca öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanışarak okul ortamına adapte olmaları için çeşitli rehberlik çalışmaları ve etkinliklere katılacak.

İlkokula başlayan öğrencilerin aileleri için "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" adıyla bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Bu toplantılarda velilere 1okulun iç ve dış alanları tanıtılacak, öğrenciler için neler yapılabileceği konusunda rehberlik edilecek. 

Ortaokul 5. sınıfa başlayan öğrencilerin ailelerine yönelik olarak ise 9 Eylül'de "Ortaokul 5. Sınıfa Uyum Rehberi" sunumu gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler sırasında aileler, okuldaki ortam hakkında bilgi sahibi olacak ve çocuklarının okul hayatına daha kolay adapte olmalarına yardımcı olacak öneriler alacaklar.

Ankara'da uyum eğitimi başladı

Bu kapsamda Ankara'da anaokulu ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri, 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında okullarına gelerek ilk derslerine katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvim doğrultusunda gerçekleştirilen uyum eğitimleri, öğrencilerin okul hayatına daha kolay adapte olmasını hedefliyor.

Etimesgut'ta İlk Gün Heyecanı

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda, minik öğrenciler okullarına adım atarak sınıflarındaki yerlerini aldı. 2-3 Eylül tarihlerinde düzenlenen uyum programı, öğrencilerin öğretmenleri ve yeni arkadaşlarıyla kaynaşmasını amaçladı. İlk defa okula başlayan minikler, ders başı yapmanın heyecanını yaşarken, velileri de çocuklarına bu önemli günde eşlik etti.

Veliler ve Öğrencilerden İlk Tepkiler

Öğrenciler, okullarını ve yeni sınıflarını çok sevdiklerini dile getirirken, veliler de çocuklarının okula başlamasından dolayı hem heyecanlı hem de gururlu olduklarını ifade etti. Bu özel gün, hem çocuklar hem de aileler için unutulmaz bir anı olarak hafızalarda yer etti.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa