Zonguldak'ta feci kaza! Tomruk yüklü kamyon otobüsle çarpıştı

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesi yakınlarında tomruk yüklü bir kamyon ile yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken, 23 kişi yaralandı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 14:46
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 15:00
Zonguldak'ta feci kaza! Tomruk yüklü kamyon otobüsle çarpıştı
Kübra Şenal Editör

Olay, saat 11.30 sıralarında Gökçebey ilçesi Yenice yolu Karahatipler köyü mevkisinde gerçekleşti. Bartın-Erzurum seferini yapan Metro Turizm'e ait 61 S 0870 plakalı yolcu otobüsü, karşı yönden gelen 37 HB 447 plakalı tomruk yüklü kamyonla çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle tomruklar yola saçılırken otobüs ve kamyon şoförü olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 23 yolcu, bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri tarafından Gökçebey Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kazada bir kedi sağ kurtarıldı

Kazanın ardından jandarma ekipleri, otobüste sıkışan bir evcil kediyi fark etti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle hafif yaralı olarak kurtarılan kedi, jandarma ekiplerine teslim edildi. Kedinin, sahibine ulaştırılmak üzere korumaya alındığı öğrenildi.

Zonguldak Vali Osman Hacıbektaşoğlu'ndan açıklama

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Hacıbektaşoğlu, "Gökçebey Yenice yolunda elim bir kaza haberi aldık. Bartın-Erzurum seferini yapan otobüste 21 yolcu, 3 mürettebat olmak üzere toplam 24 kişi bulunuyordu. Otobüs ve kamyon şoförleri maalesef hayatlarını kaybetti. Yaralanan 23 kişi tahliye edildi, üç kişinin durumu ağır. Kazanın nedeni henüz belirlenemedi, hava yağışlıydı ve şerit ihlali ya da sollama nedeniyle mi olduğunu soruşturma sonucunda öğreneceğiz. Büyük geçmiş olsun." dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor

Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yolda ekipler, otobüs ile kamyonu yoldan kaldırmak için iş makineleriyle çalışmalarını sürdürdü. Kaza, bölgedeki trafiği olumsuz etkilerken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa