ATO Başkanı Gürsel Baran, büyüme rakamlarını değerlendirdi!

ATO Başkanı Gürsel Baran, büyüme rakamlarına ilişkin "Büyümedeki yavaşlama enflasyonla mücadele sürecinin etkisidir." dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 15:20
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 17:57
ATO Başkanı Gürsel Baran, büyüme rakamlarını değerlendirdi!
Ecem Çetin Editör

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yılın ikinci çeyrekte büyüme rakamlarını paylaştı. Türkiye ekonomisi yüzde 2,5 oranında büyüdü.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, büyüme rakamlarını değerlendirdi. 

Baran, bu büyüme oranının, pandeminin etkili olduğu 2020 yılının ikinci çeyreğinde yaşanan yüzde 10.3'lük küçülmenin ardından, 16 çeyrektir kesintisiz büyüyen Türkiye ekonomisinin en düşük büyüme performansı olduğunu vurguladı.

Baran, büyümedeki bu yavaşlamanın enflasyonla mücadele sürecinin bir sonucu olduğunu ifade etti. Özellikle kapasite kullanım oranları, sanayi üretimi ve dış ticaret verilerinin, büyümedeki bu yavaşlamanın öncü göstergeleri olarak öne çıktığını belirtti. 

Gürsel Baran, Türkiye ekonomisinin uzun süren başarılı performansının ardından bir süredir yüksek enflasyon nedeniyle sıkıntılı süreçlerden geçtiğini ifade etti. 

Enflasyonla mücadele süreci kapsamında gerçekleştirilen faiz artırımlarının ve uygulanan sık para politikasının ekonomiden soğumaya sebep olduğunu söyleyen Baran, bu yavaşlamanın enflasyonla mücadele sürecinin etkisi olduğunu belirtti. 

"Türkiye’nin bir an önce randımanlı bir büyüme performansı sağlayacak uygulamaları hayata geçirmesi gerektiği kanaatindeyiz"

ATO Başkanı Gürsel Baran, şu ifadeleri kullandı;

"Orta Vadeli Programı bir fırsat olarak görüyoruz"

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa