Kayıp Narin'in amcasına tutuklama talebi!

Narin Güran soruşturmasında amca S.G. gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Olayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 15:31
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 18:18
Kayıp Narin'in amcasına tutuklama talebi!
Kübra Şenal Editör

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 8 yaşındaki Narin Güran'ın 21 Ağustos'ta merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmasıyla ilgili çalışmalar devam ederken küçük kızın gözaltına alınan amcasıyla ilgili yeni gelişme yaşandığı duyuruldu.

Tüm araçlar sorgulandı

Narin Güran'ın kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği belirlenen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Arama çalışmalarında, mahalle evlerinde ve köye giriş yapan araçlarda detaylı incelemeler yapıldı. Bugüne kadar toplamda 12.565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32.952 kişi kontrol edildi ve 7 iz takip köpeği ile 11.000 dönümden fazla alanda arama gerçekleştirildi.

Narin Güran'ın son görüntüleri

Narin Güran'ın kaybolmadan önceki son görüntüleri, 21 Ağustos saat 15:15'te okulun güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Narin'in dört arkadaşıyla birlikte yürüdüğü ve ardından tepe yolunu kullanarak evine doğru ilerlediği görüldü.

Bulunan terlik Narin'in miydi?

Arama çalışmalarında, 22 Ağustos'ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede ve 28 Ağustos'ta 2 kilometre mesafede iki farklı çocuk terliği bulundu. Ancak, terliklerin Narin Güran'a ait olmadığı, ailesinin beyanıyla belirlendi.

Soruşturma kapsamında, kayıp kızın ağabeyi E.G. (18) gözaltına alındı. E.G.'nin kolundaki ısırık izinin Narin'e ait olup olmadığını belirlemek için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ancak, yapılan incelemede ısırık izinin kime ait olduğu tespit edilemedi. Bu nedenle E.G., İstanbul'daki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Amcanın aracındaki kıyafetlerde Narin'in DNA'sına rastlandı

Soruşturma ilerledikçe, elde edilen yeni deliller doğrultusunda Tavşantepe Köyü muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası S.G. gözaltına alındı. Yapılan incelemede, S.G.'nin aracındaki DNA örneği ile Narin'in kıyafetlerindeki DNA örneğinin eşleştiği belirlendi. Öte yandan amcanın, Narin'in son görüldüğü andan itibaren 15 dakika sonra köyden ayrıldığı ve yaklaşık bir saat boyunca telefonunu kapalı tuttuğu tespit edildi.

Öte yandan yaşanan olayların ardından, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili yayın yasağı getirildi. Soruşturma ekibi, elde edilen deliller ve şüphelilerin ifadeleri ışığında olayın aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Narin Güran'ın amcasına tutuklama talebi

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca S.G., savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa