MSB’den “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”e soruşturma açıklaması!

MSB, Harp Okulları mezuniyet töreninde teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganına soruşturma açıldığı iddialarını yalanladı.

AA
Kaynak AA-DHA
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 15:37
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 17:19
MSB’den “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”e soruşturma açıklaması!
AA
Kaynak AA-DHA

Mezuniyet törenine ilişkin soruşturma iddialarına MSB’den yalanlama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Harp Okulu mezuniyet törenine katılan teğmenlerin, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle okula çağrılarak haklarında soruşturma başlatıldığı iddialarını yalanladı. Bakanlık, mezun olan teğmenlerin Harp Okulları ile artık idari bir bağlarının kalmadığını vurguladı.

Bakanlık soruşturma iddialarını reddetti

MSB, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde çekilen görüntüler nedeniyle teğmenler hakkında soruşturma başlatıldığına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya platformu X’teki kurumsal hesabı @tcsavunma üzerinden yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların asılsız olduğu ifade edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tartışma yarattı

Sosyal medyada geniş yankı bulan görüntülerde, Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin, kılıç çatarak "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" şeklinde bağırdığı görülüyordu. Bu görüntülerin ardından teğmenlerin sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldığı iddiaları ortaya atıldı.

"Mezun teğmenlerin idari bağı yok" vurgusu

Milli Savunma Bakanlığı, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. Yapılan yazılı açıklamada, "Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapıldı ve bu tarihten itibaren mezun olan teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağları kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Kara Harp Okulu mezuniyet törenine katılan teğmenlere kılıç çattırarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attıran kadın teğmenle ilgili sosyal medyada tepkiler büyümüş, kadın teğmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden mezuniyet belgesini alırken ki yüz ifadesine dikkat çekilerek, büyük bir kin beslediği yorumları yapılmıştı.

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı, Türk siyaset tarihine geçen tüm askerî darbelerde cuntanın ve cunta destekçilerinin demokrasiyi rafa kaldırma safhasında kullandığı, çoğu zamanda sözde şeriat bahaneleriyle Anadolu kültürüne açtıkları savaşta ifade ettikleri söylemlerin başında geldiği yönünde değerlendirmelerde bulunuldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden de (DMM) konuya ilişkin açıklama geldi. DMM'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Sosyal medyada Hulki Cevizoğlu’nun tepkisi konuşuluyor

Tepkiler arasında en dikkat çekici olan ise AK Parti Milletvekili Hulki Cevizoğlu'na aitti. "Bu açık bir disiplinsizliktir. Size 'Kimin askerisiniz?' diyen Hulki Cevizoğlu, Türkiye'de bütün darbelerin Atatürkçülük adı altında yapıldığını, Atatürk'ün sözlerinin ise buradaki yeminin net olarak zıttı olduğunu belirterek, Atatürk’ün "Disiplinsiz bir ordu ne elim bir ordudur" sözlerini hatırlattı. Cevizoğlu, Türkiye'de Atatürksüz bir Atatürkçülüğün oluşturulduğunu, her türlü kötü niyete “Atatürksüz Atatürkçülüğün paravan yapıldığını” vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa