Erdoğan'dan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili mesaj

Yargıtay Başkanlığında 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili önemli mesajlar verdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 15:39
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 16:54
Erdoğan'dan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili mesaj
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni adli yılın açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada, adaletin toplumsal barış ve huzurun temeli olduğunu vurguladı. 

Erdoğan, konuşmasında adaletin yalnızca bir kavram değil, yüce bir ideal ve ülkü olduğunu belirtti. Devletin temel direğinin adalet olduğunu ifade eden Erdoğan, kanun, hukuk ve adaletin aynı manaya gelmediğini, adaletin etkin, güvenilir, tarafsız ve bağımsız olmasının önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun huzuru, refahı ve güvenliği için adaletin vazgeçilmez olduğunu belirtirken "Adalet mülkün temelidir" ifadesinin devletin adalet üzerine ayakta durduğunu simgelediğini söyledi.


Adalet sisteminin daha etkin hale getirilmesi için birçok reform yaptıklarını, bu kapsamda hakim ve savcı sayısının artırıldığını, yeni hizmet binalarının inşa edildiğini ve alternatif uyuşmazlık çözüm yollarının geliştirildiğini aktaran Cumhurbaşkanı, yargıtay ve Danıştay'ın iş yükünü azaltacak adımlar attıklarını ifade etti.

Hukuk mesleklerine giriş sınavı ve hakim-savcı yardımcılığı sistemi gibi yeni adımlar attıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sistemle adalet arayışında karşılaşılan zorlukları ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti.

Erdoğan, 2024-2028 yıllarını kapsayan Türkiye Yüzyılı yargı reformu belgesinin hazırlıklarının sürdüğünü ve bu belgede hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen, güven veren, öngörülebilir bir adalet sisteminin hedeflendiğini açıkladı.

Darbe anayasasından kurtulmanın gerekliliğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türkiye’nin yeni bir anayasaya hazır olduğunu belirtti. Bu konuda parti ve Cumhur İttifakı olarak samimi ve kararlı olduklarını ifade etti.

Sosyal medyanın organize kötülüğün merkezi haline geldiğini belirten Erdoğan, sosyal medyada nefret ve kavga siyasetinin demokrasimize zarar verdiğini ve toplumda adalete, yargıya ve mahkemelere duyulan güveni sarsmanın ülkeye yapılacak en büyük kötülük olduğunu sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa