Nijerya'da şiddetli yağışlar 192 can aldı

Nijerya'da etkili olan şiddetli yağışlardan dolayı 192 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 15:51
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 16:12
Nijerya'da şiddetli yağışlar 192 can aldı
Hakan Öksüz Editör

Nijerya'da haftalardır devam eden aşırı yağışlar, ülke genelinde büyük çaplı sel felaketlerine yol açtı. 

Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansı (NEMA) Sözcüsü Ezekiel Manzo'nun yaptığı açıklamaya göre, sellerin etkili olduğu 29 eyalette, hayatını kaybedenlerin sayısı 192'ye çıktı.

Kuzey bölgelerde hasarın büyük olduğu belirtildi

NEMA'nın raporlarına göre, sel felaketleri en çok ülkenin kuzey kesimlerinde etkili oldu. Bu bölgelerde yüzlerce kişi yaralandı, toplamda 107 bin 600 hektar tarım arazisi büyük zarar gördü. 

Manzo, Acil Durum Operasyon Merkezi'nden aldığı bilgilere dayanarak, sel felaketinin bilançosunun her geçen gün daha da ağırlaştığını belirtti.

Şiddetli yağış uyarısı yapıldı

Nijerya Su Bakanlığı, ülkenin bazı bölgeleri için şiddetli yağışların devam edeceği ve sel riskinin yüksek olduğu yönünde uyarılarda bulundu. Yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaya çağırıyor.

Batı ve Orta Afrika'da durum vahim

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), 13 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Batı ve Orta Afrika'da son iki aydır etkili olan aşırı yağışların yıkıma uğrattığı ülkeleri sıraladı.

Nijerya'nın yanı sıra Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Fildişi Sahili, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Liberya, Nijer, Mali ve Togo'da toplamda yaklaşık 716 bin 500 kişiyi olumsuz etkilediğini bildirdi. Bu ülkelerde de sel ve taşkınlar nedeniyle büyük kayıplar yaşanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa