İzmir'de Amerikan askerinin başına çuval geçirildi

İzmir limanına gelen ABD savaş gemisinde görevli olduğu iddia edilen Amerikan askerinin başına çuval geçirildi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 16:24
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 17:08
İzmir'de Amerikan askerinin başına çuval geçirildi
O
Onur Çetinkaya Editör

ABD donanmasının önemli amfibi hücum gemilerinden USS Wasp'ın İsrail'i olası saldırılardan korumak amacıyla bölgeye gönderildiği belirtilmişti. O gemi, İzmir Limanı'na demirlerken  5 gün kadar İzmir'de kalacağı kaydedildi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), ABD'nin Türkiye ve Ortadoğu üzerindeki politikalarına tepki olarak bu protestoyu gerçekleştireceklerini açıkladı. 

ABD protesto edildi

Grup Gazze'de yaşanan soykırımı haykırmak için eylem yaptı. Eylemin ardından yapılan açıklamada, TGB üyeleri, "Türk milletinin onurunu korumak için buradayız. ABD'nin ülkemiz üzerindeki emperyalist politikalarına karşı tepkimizi bu şekilde gösteriyoruz" ifadelerini kullandı. 

ABD askerinin başına çuval geçirildi

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Alsancak Mahallesi’nde Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Amerikan askerleri ve Türk vatandaşlar arasında kavga çıktı.  Türk vatandaşları tarafından Amerikan askerlerinin başına çuval geçirilmeye çalışıldı. Çuval olayı akıllara 2003 yılını getirdi. 

Geçmişte yaşananlar unutulmadı

4 Temmuz 2003 tarihinde, ABD'nin 173. Hava İndirme Tugayı'na bağlı askerler, Kuzey Irak'ta Süleymaniye'deki Türk Özel Kuvvetleri’ne ait bir karargaha baskın düzenledi. Bu baskın sırasında 11 Türk askeri gözaltına alındı ve başlarına çuval geçirildi. Türk askerleri, 60 saat boyunca gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Olay, Türkiye ile ABD arasında ciddi bir diplomatik krize neden oldu. 



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa