PlayStation 5 Pro yolda: Bazı özellikleri sızdı

PlayStation 5 Pro'nun çıkış tarihine ilişkin bir iddia ortaya atıldı. İşte PlayStation 5 Pro'nun bazı özellikleri...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 16:44
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 17:13
PlayStation 5 Pro yolda: Bazı özellikleri sızdı
Hakan Öksüz Editör

Sony, yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 Pro'ya dair teknik detayların sızdırılması üzerine hukuki süreç başlattı. Şirket, gizli tutulması gereken bilgilerin ortaya çıkmasıyla ilgili sorumlulara karşı yasal yollara başvuruyor.

PlayStation 5 Pro'nun bazı özellikleri

Sızan bilgilere göre, PlayStation 5 Pro, orijinal PS5'e göre önemli donanım iyileştirmeleriyle geliyor. Yeni modelde, daha güçlü bir işlemci, artırılmış RAM kapasitesi ve daha yüksek çözünürlüklü oyun desteği gibi birçok yükseltme yer alıyor. Bu özellikler, oyunseverlere daha akıcı ve kaliteli bir oyun deneyimi sunmayı amaçlıyor.

PS5 Pro'nun tasarımı

İddialara göre PS5 Pro'nun tasarımı, kısa bir süre önce duyurulan PS5 Slim modeline oldukça benzer olacak. PS5 Pro'nun beyaz gövdesinin ortasından geçen üç siyah şerit, konsolu diğer modellerden ayıran bir detay olarak dikkat çekiyor. PS5 Pro'nun, Slim modeline kıyasla biraz daha kalın olacağı belirtiliyor.

Fransız teknoloji haber sitesi Dealabs'ın tanınmış sızıntı kaynağı billbil-kun, PS5 Pro'nun paket tasarımına dair bilgilere ulaştığını iddia etti. Telif hakkı ihlallerinden dolayı sadece bir çizim görüntüsünün paylaşabildiği belirtildi.

PS5 Pro'nun öne çıkan özellikleri

PlayStation 5 Pro'nun, oyunlarda yüksek kare hızı desteği sunabileceği kaydedildi. Standart PlayStation 5'e kıyasla PS5 Pro'nun işlem gücünün yaklaşık yüzde 45 daha hızlı olacağı iddia ediliyor.

Ayrıca, PS5 Pro'nun GPU'sunun 33.5 teraflop gücünde olacağı iddia ediliyor; bu, standart PS5'in 10.28 teraflop gücüne göre ciddi bir artış anlamına geliyor. Sony'nin "PlayStation Spectral Super Resolution" adlı yeni bir teknoloji sayesinde, konsolun 8K çözünürlüğe kadar destek sunabileceği ifade ediliyor.

PS5 Pro'nun olası çıkış tarihi

Sony, oyun dünyasında büyük heyecan uyandıran Grand Theft Auto 6 (GTA 6) piyasaya çıkmadan önce PS5 Pro'yu kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor. Gelen bilgilere göre, yeni konsolun eylül ayı içerisinde resmi olarak duyurulması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa