Batı Şeria'da iki saldırıyı Kassam Tugayları üstlendi

İşgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde 30 Ağustos akşamı düzenlenen iki saldırıyı Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları üstlendi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 17:03
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 17:27
Batı Şeria'da iki saldırıyı Kassam Tugayları üstlendi
O
Onur Çetinkaya Editör

30 Ağustos'ta, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde düzenlenen iki saldırıyı Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugaylarının üstlendi öğrenildi.

Bu saldırılar, Gush Etzion ve Karmei Tzur bölgelerinde meydana geldi ve Hamas, bu operasyonların sorumluluğunu Telegram üzerinden yayımladığı bir açıklamayla üstlendi.

Açıklamada, saldırının Gazze'deki şiddet olaylarına bir misilleme olduğu belirtilirken, saldırıyı düzenleyen Muhammed İhsan Meraka ile Zuhdi Nidal Ebu Afife için taziye mesajları yayımlandı. Saldırılarda, 4 İsraillinin yaralandığı bildirilmişti. İzzeddin el-Kassam Tugayları, Hamas'ın silahlı kanadı olarak bilinir ve İsrail'e karşı düzenlenen çeşitli saldırılardan sorumlu tutulmaktadır.

 

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'da insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda bir Filistinli hayatını kaybetti, biri de yaralandı. 

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 681 Filistinli hayatını kaybetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa