Galatasaray'da Kerem ve Osimhen hareketliliği

Galatasaray, transfer için çalışmalarına devam ediyor Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya transferi beklenirken sarı kırmızılılar Osimhen için harekete geçti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 17:49
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 18:00
Galatasaray'da Kerem ve Osimhen hareketliliği
O
Onur Çetinkaya Editör

Galatasaray'da transfer dönemi yoğun bir şekilde devam ederken, iki önemli gelişme dikkat çekti.

Kerem Aktürkoğlu'nun Galatasaray'daki geleceği belirsizliğini korurken, Benfica'ya transferiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

25 yaşındaki oyuncunun, Benfica'ya 11 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olmaya çok yakın olduğu belirtiliyor. Görüşmelerin sürdüğü ve kulüplerin anlaşmaya yakın olduğu ifade edilirken, Kerem'in bugün Portekiz'e giderek Benfica için sağlık kontrollerinden geçeceği iddia edildi. Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray formasıyla 179 resmi maça çıkarak 46 gol ve 42 asistlik bir performans sergiledi.

Victor Osimhen iddiası

İtalyan ve Fransız basınında yer alan iddialara göre, Galatasaray, Napoli'nin Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen için resmi bir teklif yaptı.

Osimhen'in Galatasaray'ın teklifini kabul ettiği ve sarı-kırmızılı yöneticilerin transferi tamamlamak için Napoli'ye doğru yola çıktığı öne sürüldü. 

Transfermarkt verilerine göre 100 milyon euro piyasa değerine sahip olan Osimhen, Napoli'de 133 resmi maçta 76 gol ve 18 asistlik bir performans sergiledi. Ayrıca, 2022/2023 sezonunda Serie A'da gol kralı olarak, İtalya'da bu başarıyı elde eden ilk Afrikalı oyuncu olmuştu.

İddiaya göre, Galatasaray, Osimhen'in sezon sonuna kadar maaşını ödemeyi kabul etti, ancak bu transferde satın alma opsiyonu bulunmuyor.

Galatasaray'ın hem mevcut kadrosunu güçlendirmek hem de geleceğe yönelik yaptığı hamle ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Transferin son günü ise 13 Eylül.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa