CHP'den Kılıçdaroğlu hakkında açılan davaya sert tepki geldi

Kılıçdaroğlu hakkında açılan davayı değerlendiren sözcü Deniz Yücel "Kemal Kılıçdaroğlu'nun kalkanı, üyesinden genel başkanına kadar CHP'dir" dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 18:00
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 18:33
CHP'den Kılıçdaroğlu hakkında açılan davaya sert tepki geldi
EK
Esra Koçak Editör

CHP Parti Meclisi toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçen sözcü Deniz Yücel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Türk askeri, Mustafa Kemal Atatürk'ün askeridir"

Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne değinen Yücel, "Zafer haftasında Ulu Önderimize ve Harp Okulu mezuniyet töreninde Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet değerlerine bağlılıklarını ifade eden genç teğmenlerimize yapılan saygısızlığı asla affetmeyeceğimizi herkes bilsin" dedi. Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Kılıçdaroğlu'nun kalkanı CHP'dir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yücel, önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında MHP'nin ve MHP'li yöneticilerin şikayeti üzerine açılan davanın siyasi bir dava olduğunu belirtti. Yücel, Kılıçdaroğlu'nun geçmişte PKK'nın hedefi olduğunu ve şehit cenazesinde linç girişimiyle karşılaştığını hatırlatarak, bu tür tehditlerin CHP'yi korkutamayacağını vurguladı. Kılıçdaroğlu'nun kalkanının CHP olduğunu ifade eden Yücel, parti olarak doğru bildikleri yoldan sapmayacaklarını dile getirdi.

Görüş alışverişi devam ediyor

Yücel ayrıca, CHP'nin "CHP değişirse Türkiye değişir" sloganıyla çıktığı yolda, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nı gerçekleştireceklerini ve bu kurultayın Türkiye'ye demokrasi getirme hedefinin en önemli adımlarından biri olduğunu söyledi. CHP'nin tüzüğü üzerinde uzun süredir çalıştıklarını belirten Yücel, bu süreçte dijital demokratik katılım yöntemiyle 19 bin görüş aldıklarını ifade etti. Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in önceki genel başkanlarla tüzük konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu ve bu önerilerin ilgili komisyona iletildiğini de ekledi. Yücel, kurultaydan Türkiye'nin en demokratik ve katılımcı tüzüğünün çıkacağına inandığını dile getirdi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa