Narin'in kaybolmasına ilişkin soruşturmada amcası tutuklandı

Diyarbakır'da kaybolan ve halen bulunamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ın, gözaltına alınan amcası S.G., tutuklandı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 18:05
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 18:37
Narin'in kaybolmasına ilişkin soruşturmada amcası tutuklandı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için çabalar sürereken Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yönetilen soruşturma titizlikle sürüyor.

Narin için devletin tüm imkanları seferber edildi.

Narin Güran'ın kaybolduğu zaman diliminde olay mahallinden geçen yaklaşık 150 araç incelenirken, bugüne kadar 12 bin 565 araç arandı ve 130 kişinin ifadesine başvuruldu. Aynı zamanda, arama ekipleri tarafından 11 bin dönümden fazla alanda geniş çaplı aramalar yapıldı. Bu süreçte kullanılan iz takip köpekleri ve teknik ekipmanlar sayesinde mahalledeki evler, köye giriş yapan araçlar ve çevre tarandı.

Son olarak okulun güvenlik kameraları görüntüledi

Narin’in kaybolmadan önce, 21 Ağustos saat 15:15’te, okulun güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde dört arkadaşıyla birlikte yürürken görüldüğü ve ardından evine doğru tepe yolunu kullandığı belirlendi. Arama çalışmalarında bulunan iki farklı çocuk terliği ise Narin'e ait olmadığı anlaşılınca soruşturmada başka bir bulguya odaklanıldı.

Gözler amca S.G.'ye çevrildi

Önce kolunda ısırık izi olan ağabeyi şüphe üzerine gözaltına alındı. Ancak, ağabey DNA analizleri sonrası serbest bırakıldı.

Gözler, Narin'in kaybolmasından kısa süre sonra telefonunu kapattığı ve şehirden çıktığı, Whastapp mesajlarını sildiği iddia edilen amcaya çevrildi.

Bulgular üzerine amca tutuklandı

Amcanın aracında yapılan incelemelerde, Narin’e ait olduğu belirlenen DNA izleri bulundu.

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte Narin Güran'ın amcası ve Tavşantepe Köyü muhtarı S.G., güvenlik güçlerinde gözaltına alındı. 

Eldeki bulguların değerlendirilmesi sonrası, savcılıktaki işlemlerinin ardından şüpheli amca tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeden, S.G hakkında tutuklama kararı çıktı.Amca S.G, cezaevine gönderildi.

Yayın yasağı devam ediyor

Olayla ilgili yayın yasağı getiren Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. 

Elde edilen deliller ve alınan ifadeler doğrultusunda, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalar devam ediyor.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa