Davutoğlu: "Muhalefet görevini genç subaylardan beklemeyin"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “seçimle işbaşına gelen iktidara muhalefeti silahlı kuvvetler ve genç subaylardan beklemeyin” uyarısı yaptı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 18:27
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 19:06
Davutoğlu: ''Muhalefet görevini genç subaylardan beklemeyin''
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Türkiye’nin son gündemi, mezun olarak teğmen rütbesi alan genç subayların yemin töreni ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları oldu.

Bir kısım buna sert şekilde karşı çıktı. Bir kısım bunun geleneksel yemin töreni olduğunu söylerken konuyu siyasi zemine çeken başka bir kesim ise sanki o görüntüler siyasi bir muhalefet gibi durumdan vazife çıkararak teğmenlere sahip çıktı.

Bu konu siyasetin de gündemindeydi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bu olay çevresinde yaşanan tartışmaları eleştirdi.

Türkiye'deki ortak aidiyet bilincinin zayıfladığına işaret eden Davutoğlu, ülkenin atılım yapabilmesi için sahte gerilimlerden kurtulması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, hem bir siyasetçi hem de harp akademilerinde ders vermiş bir akademisyen olarak ortaya çıkan tabloyu “sakil” olarak niteledi.

Herkesin konuya kendi ideolojik penceresinden bakabileceğini kaydeden Davutoğlu, gerek Harp Akademilerinde ders verdiği gerekse bakan ve başbakan olduğu dönemde en çok emir-komuta hiyerarşisi ve Silahlı Kuvvetlerin iç disiplinini takdir ettiğini dile getirdi.

Davutoğlu, bir siyasi tarihçi olarak, bu disiplinin zedelendiği durumlarda nasıl bir devlet zaafının ortaya çıktığının örneklerini hep zihninde tuttuğunu ifade etti.

Halaskar Zabitan'dan Talat Aydemir'e, 27 Mayıs'tan 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz'a kadar yaşanan darbeler tarihinin, bu konuda herkesi uyaran örnekler barındırdığına işaret eden Davutoğlu, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganına gelen tepkileri şöyle değerlendirdi:

Davutoğlu muhalefet partilerine muhalefetin genç subayların değil siyasetçilerin görevi olduğunu şu sözlerle hatırlattı.

Davutoğlu, iktidardakilerin de bu tablodan yeni bir darbe teşebbüsü algısı ile kendi kitlesini konsolide etmeye çalıştığını belirterek şu uyarıda bulundu:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa