Kadıköy’de Cumhuriyet Savcısı tartıştığı sürücü tarafından darbedildi

Kadıköy'de, Fenerbahçe ile Alanyaspor maçını izleyen Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen, otoparka giderken saldırıya uğrarken 2 şüpheli tutuklandı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 19:00
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 19:50
Kadıköy’de Cumhuriyet Savcısı tartıştığı sürücü tarafından darbedildi
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Olay, 30 Ağustos Cuma akşamı Kadıköy'de meydana geldi. İddiaya göre, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izleyen Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen, maç sonrası aracına binmek üzere otoparka yöneldi. 

Otopark çıkışında savcıyı kornayla uyaran bir sürücüyle aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine sürücü, aracından inerek Savcı İşçimen’e saldırdı ve onu darp etti. 

Çevrede bulunanların müdahalesiyle kavga son bulurken, savcı karakola giderek şikayette bulundu.

Saldırı güvenlik kameralarında

Olayın ardından bölgeye gelen polis ekipleri, otoparkın güvenlik kameralarını inceleyerek saldırganları tespit etmek için çalışma başlattı. Savcı Necip Cem İşçimen, polis merkezinde kendisine gösterilen görüntülerden iki saldırganı teşhis etti. Şüphelilerden T.T., polis tarafından yakalanırken, olay yerinden kaçan E.G. ise aranıyor. E.G.'nin daha önce de 7 suç kaydı olduğu belirlendi.

Adalet Bakanı’nı Tunç: “Soruşturma başlatıldı”

Saldırı sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Yargıtay Cumhuriyet Savcımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Bizleri ve yargı camiamızı derinden üzen bu saldırıyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Şüpheliler tutuklandı

Soruşturma çerçevesinde polis ekipleri, olay anındaki araç plaka bilgilerinden şüphelilerin E.G. ve T.T.İ. olduğunu tespit etti. İlk olarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan T.T.İ., yeni delillerin toplanmasının ardından tekrar gözaltına alındı ve sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Savcıya yumruk atan E.G. ise savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Her iki şüpheli de cezaevine gönderildi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa