Kadınları sevindiren haber: Ev temizliğinde insansı robot dönemi!

1X Technologies, ev içi kullanım için geliştirdiği yeni insansı robotu NEO Beta'yı tanıttı. Bu yeni robot, ev işlerinde büyük kolaylık sağlayacak.

BB
Büşra Bayrak Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 19:38
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 19:38
Kadınları sevindiren haber: Ev temizliğinde insansı robot dönemi!
BB
Büşra Bayrak Editör

1X Technologies şirketi, yeni insansı robot NEO Beta ile özellikle mutfak gibi ev ortamlarında kolaylık sağlamaya hazırlanıyor. 

Şirket, robotun farklı görevlerdeki performansını artırmak amacıyla tam zamanlı operatörlerle çalışıyor. Yıl içinde belirli evlerde deneme amaçlı olarak kullanıma sunulacak.

NEO Beta ev işlerine yardım edecek

Şirket CEO’su Bernt Børnich, NEO Beta’nın güvenlik önlemlerine büyük önem verilerek geliştirildiğini vurguladı. Robotun güvenli bir şekilde evlerde çalışabilmesi için tasarım sürecinde titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirten Børnich, güvenliğin en büyük öncelikleri olduğunu söyledi. Yalnızca 25 kilogram ağırlığındaki robot, diğer insansı robotlara kıyasla oldukça hafif. 

Mutfak gibi ev ortamlarında çalışmak üzere geliştirilen NEO Beta özellikleriyle oldukça dikkat çekiyor. 

Robotun dış kabuğu sert plastik ya da metal yerine yumuşak bir malzemeyle kaplandı. Bu özellik, robotun insanlarla etkileşimi sırasında olası kazaların önüne geçilmesi amacıyla tasarlandı.

Yeni insansı robot NEO Beta fiyatı ne kadar olacak?

1X Technologies, bu yılın başlarında aldığı 1 milyar dolarlık yatırımla büyüme ve genişleme planlarını hızlandırdı. Bu yatırım, NEO Beta’nın geliştirilme sürecine de katkı sağladı. Robotun fiyatı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı; ancak Tesla'nın Optimus modeline kıyasla daha uygun fiyatlı olacağı öngörülüyor.

NEO Beta, ev işlerinde insansı robotların yaygın kullanımı için önemli bir adım olarak görülüyor ve tüketici pazarında büyük ilgi uyandırması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa