İki klasik, restorasyondan sonra yeniden vizyonda

Türk sinemasının kült filmlerinden 'Eşkıya' ve 'Her Şey Çok Güzel Olacak' 4K kalitesinde restore edildikten sonra 6 Eylül'de yeniden vizyona girecek.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 20:48
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 21:05
İki klasik, restorasyondan sonra yeniden vizyonda
EK
Esra Koçak Editör

Türk sinemasının önde gelen filmlerinden 'Eşkıya' ve 'Her Şey Çok Güzel Olacak', 4K kalitesinde restore edilmiş şekilde 6 Eylül'de vizyona girecek.

İki film de Ömer Vargı tarafından orijinal nitelikleri korunarak restore edildi.

Dağıtımını CJ ENM’in üstlendiği filmler, Taff Pictures aracılığıyla 6 Eylül’den itibaren sinema salonlarında seyirci ile buluşacak.

Yeni nesil sinemaseverlerle buluşacak

Ömer Vargı, iki ikonik Türk filmini restore ederek yeniden sinema perdesine kazandırdı. Taff Pictures, bu filmleri 4K formatında izleyicilerle buluşturmak için adım attı. Yeniden beyaz perdede gösterilecek olan bu filmler, hem dönemin izleyicilerine nostalji yaşatacak hem de yeni nesil sinemaseverlere tanıtılacak.

Bu filmlerden ilki, Yavuz Turgul'un yazıp yönettiği ve başrollerinde Şener Şen ve Uğur Yücel'in yer aldığı "Eşkiya" filmi. 1996 yılında vizyona giren bu film, Türk sinemasının o dönemde yaşadığı durgunluğu sona erdirerek yeniden izleyiciyle buluşmasını sağlamıştı. Erkan Oğur'un imzasını taşıyan film müzikleri de hâlâ popülerliğini koruyor.

Diğer film ise 1998 yılında vizyona giren, Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson'u bir araya getiren ve Cem Yılmaz'ın ilk sinema filmi olma özelliğini taşıyan "Her Şey Çok Güzel Olacak". Ömer Vargı'nın yönetmenliğini üstlendiği bu filmde, senaryoda da Cem Yılmaz, Hakan Aksun ve Ömer Vargı'nın imzası bulunuyor.

Bu restorasyonlar sayesinde, sinema tarihinde önemli yer tutan bu yapımlar, hem nostalji yaşamak isteyen izleyiciler hem de yeni nesil sinemaseverler için yeniden erişilebilir hale geliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa