Zelenskiy Kursk'taki operasyonunun planlanan şekilde sürdüğünü söyledi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Kursk Operasyonu'nun Rus ordusunun Donetsk bölgesindeki ilerleyişini engellemek açısından önemli olduğunu belirtti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 21:07
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 21:21
Zelenskiy Kursk'taki operasyonunun planlanan şekilde sürdüğünü söyledi
AA
Kaynak AA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna'yı ziyaret eden Hollanda Başbakanı Dick Schoof ile birlikte Zaporijya kentini ziyaret etti. Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması vesilesiyle öğrencilerle buluşan ikili, daha sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Zelenskiy, basın toplantısında, Rusya'nın Sumi, Harkiv ve Kiev bölgelerine düzenlediği gece ve sabah saatlerindeki hava saldırılarına değinerek, milyonlarca Ukraynalı öğrencinin bu saldırılar altında eğitime başlamak zorunda kaldığını belirtti. Zelenskiy, Ukrayna'ya hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesi ve F-16 savaş uçakları gibi silahların sağlanması konusunda desteğin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna'nın Batılı ülkelerden uzun menzilli silahlar almasına yönelik kısıtlamaların kaldırılması için çalışmaya devam ettiklerini belirten Zelenskiy, Rusya'nın askeri hedeflerine yönelik bu tür silahların kullanılmasının önemini dile getirdi.

Kursk Operasyonu hakkında bilgi verdi

Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik ağustos ayında başlattığı operasyon hakkında da bilgi verdi. Kursk operasyonunun planlandığı şekilde devam ettiğini ve Rus ordusunun Donetsk bölgesindeki saldırılarını azaltmak açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, bu operasyonun Rus ordusunun Pokrovsk şehri yönünde ilerleyişini durdurmada etkili olabileceğini belirtti. Zelenskiy, Kursk bölgesinde 600'den fazla Rus askerini esir aldıklarını ve bunun esir takası süreci için önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

"Zaporijya Nükleer Santrali'nin Ukrayna'nın kontrolüne geçmesi için çalışıyoruz"

Zaporijya Nükleer Santrali'nin kontrolüne ilişkin bir soruya yanıt veren Zelenskiy, santralin Ukrayna'nın kontrolüne geçmesi için çalıştıklarını belirtti. Güvenlik açısından santralin savaş yoluyla geri alınmasının şu an için imkansız olduğunu ifade eden Zelenskiy, bu konuda siyasi yöntemlerle ilerlemeye çalıştıklarını söyledi. Ancak, bugüne kadar yürütülen siyasi görüşmelerin çok etkili olmadığını da ekledi. Bu süreçte Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Mariano Grossi'nin de yer aldığını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa