Adalet Bakanı Tunç: Asıl yemin, kanunen yapılan yemindir”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni teğmenlerin gayrıresmi teminini “Asıl yemin, kanunen yapılan yemindir” sözleriyle eleştirdi .

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 22:41
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 23:00
Adalet Bakanı Tunç: Asıl yemin, kanunen yapılan yemindir”
CS
Canan Salman Editör

Kara Harp Okulundaki teğmenlerin ant içme görüntüleri kamuoyunda tartışma yarattı.

Sosyal medyada bir kısım görüntüleri eleştirirken bir kısmı ise savundu.

Konu siyasetin de gündemine dönüştü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bunun ne siyaset ne de ordunun siyasete alet edilmesi olmadığını vurguladı.

"Mustafa Kemal’in askerleriyiz demişler, birileri bundan rahatsız olmuş. Ne diyeceklerdi? Sizin şimdi müteveffa kanaat önderiniz, akıl önderiniz gibi, fesli deli Kadir’in dediği gibi, keşke Yunan kazansaydı deyip Trikopis’in askerleriyiz mi diyeceklerdi?" sözleriyle o görüntülere sahip çıktı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de, genç teğmenlerin kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadık ve vazifelerinin farkında olduğunu söyledi.

 Özdemir, "Bu gençler, Türkiye’nin beka mücadelesinin savunucuları olduğu kadar küresel ülkülerimizin de şerefli üniforma altındaki geleceğidir. Kendilerine güvenimiz tam" sözleriyle yeni teğmenlere destek verdi.

Ak Parti’den ise o görüntülere eleştiri geldi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni adli yıl açılışı nedeniyle Yargıtay'da düzenlenen resepsiyonda basın mensuplarının soruları üzerine yeni teğmenlerin gayrıresmi yeminine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakan Tunç, okulu bitiren subayların nasıl yemin edeceklerinin kanunda belli olduğuna işaret ederek görüntülerin birçok toplum kesiminde rahatsızlığa yol açtığını dile getirdi.

Milleti rahatsız edecek eylem ve söylemlerden kaçınmak gerektiği  uyarısında bulunan Tunç, orasının daha hassas olunması gereken bir yer olduğunu söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa