Arınç, Dilruba’ya ‘suni kahraman’ dedi, CHP ve Ak Parti’yi eleştirdi

Bülent Arınç, sokak röportajı sonrası tutuklanıp bırakılan Dilruba Kayserilioğlu için ‘suni kahraman’ derken hem Ak Parti hem CHP’yi eleştirdi.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2024 23:31
GÜNCELLEME
02 Eylül 2024 23:50
Arınç, Dilruba’ya ‘suni kahraman’ dedi, CHP ve Ak Parti’yi eleştirdi
BY
Barış Yılmaz Editör

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da, sokak röportajı sonrası tutuklanıp bırakılan ve sonrasında CHP lideri Özgür Özel tarafından protokole oturtulan Dilruna Kayserilioğlu ile ilgili açıklama yaptı.

Dilruba Kayserilioğlu’nun CHP tarafından kahraman haline getirildiğini belirten Arınç, bu ve benzeri olaylarda yaratılan suni kahramanların hem düşüncelerine hem de iktidarlarına zarar verdiğini söyledi.

Arınç, bu zararın görmezden gelinemeyeceğini dile getirdi.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün Anayasa ve uluslararası hukuk tarafından güvenceye alındığına işaret eden Arınç, ifade özgürlüğünü "Kimsenin hoşuna gitmese de şiddet çağrısı ve hakaret içermeyen düşüncenin ifade edilebilmesi ifade özgürlüğünün temelidir." Şeklinde tanımladı.

Arınç, bir arada yaşayabilmenin ön koşulunun sizden farklı düşünenlere hoşgörü göstermek veya tahammül etmekten geçtiğini aktardı.

Siyasetçilerin ise kendisine yönelik eleştirilere daha geniş bir hoşgörü göstermek zorunda olduğunun altını çizen Arınç, son günlerde sokak röportajı veya sosyal medyada gündeme gelen bazı konularda konuşan insanların nezarete alındığı hatta tutuklandığına dikkati çekti.

Bülent Arınç, en fazla eleştiri sayılabilecek bazı sözlerin suç haline getirilmesini ‘mantık dışı’ olarak niteledi.

 Arınç, saçmalamış diyerek gülüp geçilmesi gereken olayları ciddiye alarak kamuya mal etmek ve sözün sahibini suni kahraman hakine getirmenin akıl kârı olmadığını vurguladı.

Özgürlükler noktasında attığı adımların Ak parti’yi yüzde 50’nin üzerine oy oranına taşıdığını belirten Arınç, Ak Parti’yi var eden reformcu kimliğiyle ortaya koyduğu özgürlükçü anlayışın bu hallere gelmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa