Tanju Özcan: Özgür Özel'e şikayet edildim

Yere çöp ve sigara izmariti atanlara ceza uygulayan Bolu Belediye Başkanı Özcan, bu nedenle diğer belediye başkanları tarafından şikayet edildiğini söyledi

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 00:05
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 00:19
Tanju Özcan: Özgür Özel'e şikayet edildim
EK
Esra Koçak Editör

Bolu Belediyesi, çevre temizliğini sağlamak amacıyla cadde ve sokaklara çöp ve sigara izmariti atan vatandaşlara yönelik ciddi bir ceza uygulaması başlattı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, bir ay içinde çevreyi kirlettiği tespit edilen kişilere toplam 5 milyon 297 bin 463 TL para cezası kesildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi toplantısında ceza uygulamasına dair açıklamalarda bulundu. Özcan, uygulama nedeniyle beklediği tepkileri almadığını belirtti ve halktan destek gördüğünü söyledi. Özcan, uygulamadan şikayetçi olanların sayısının az olduğunu ve bazı vatandaşların cezayı haklı bularak teşekkür ettiğini ifade etti. 

Çöp ve izmarit atanların, kentte yeterli çöp kovası olmadığından şikayet ettiğini belirten Özcan, bu sorunu çözmek için çöp konteynerlerini kuaförler, kahvehaneler, çay ocakları ve lokantaların önüne yerleştirdiklerini kaydetti. Bu konteynerlerin iş yerlerine zimmetlendiğini ve konteyner kaybolduğunda veya çaldırıldığında iş yerlerinin sorumlu olacağını da ekledi.

"Genel Başkana şikayet edildim"

Özcan, bu uygulama nedeniyle diğer belediye başkanlarının kendisini CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e şikayet ettiğini de açıkladı. Özcan, ceza uygulamasının kanunlara dayandığını ve yeni bir karar almadıklarını, sadece mevcut yasaları uyguladıklarını belirtti. Başkan Özcan, bu uygulamanın devam etmesi durumunda bir yıl içinde kimsenin yere çöp atmaz hale geleceğini vurguladı.

Özcan, İstanbul’daki bir belediyeyi örnek göstererek, İstanbul'da bile yere çöp ve izmarit atılmasının yaygın olduğunu, bu durumun çevre bilincinin geliştirilmesi gerektiğini gösterdiğini ifade etti.

"Tayyip Bey de haklıymış"

Özcan, konuşmasının devamında şunları söyledi: 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa