Batı Şeria'da İsrail saldırıları devam ediyor

İsrail ordusu Batı Şeria'da Filistinli bir kız çocuğu ile bir sağlık görevlisini yaraladı. Bölgedeki insani kriz gün geçtikçe artmaya da devam ediyor...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 05:17
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 05:17
Batı Şeria'da İsrail saldırıları devam ediyor
EP
Esra Polat Editör

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerim şehri ve mülteci kampına yönelik saldırıları devam ederken, bir Filistinli kız çocuğu ile bir sağlık görevlisi yaralandı. Şehirdeki hastanelere ve kampa yönelik kuşatma sürüyor.

Filistin Kızılayı: Gerçek Mermiyle Yaralanan 12 Yaşındaki Kız Çocuğuna Müdahale Edildi

Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, Tulkerim'de gerçek mermiyle yaralanan 12 yaşındaki bir kız çocuğuna tıbbi müdahale yapıldığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, Tulkerim Mülteci Kampı'na düzenlenen bombalı saldırıda bir Kızılay sağlık görevlisinin yüzüne şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Kuşatma ve Tahribat Devam Ediyor

Kızılay, İsrail ordusunun Tulkerim’deki hastaneleri ve mülteci kampını kuşatmaya devam ettiğini, altyapıyı tahrip ettiğini ve evleri yıktığını açıkladı.

WAFA: İHA'lar Bombalı Saldırı Düzenledi, Çok Sayıda Kişi Yaralandı

Filistin’in resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusuna ait insansız hava araçları (İHA), Tulkerim Mülteci Kampı'na bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda, aralarında bir sağlık görevlisinin de bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. El-Hamam Mahallesi'ndeki bir bölgeye yapılan saldırı sonucu yaralananların durumu hafif olarak değerlendirilirken, kamptaki gönüllü sağlık görevlilerinin ilk yardımda bulunduğu belirtildi.

Batı Şeria’daki Saldırılarda Can Kaybı Artıyor

İsrail ordusunun 28 Ağustos'ta Batı Şeria'da başlattığı "geniş çaplı" saldırılar sonucu en az 29 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı ve yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa