Netanyahu, Gazze'de hayali zafer arıyor...

Hamas'tan yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'de hayali bir zafer aradığı belirtildi...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 07:17
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 07:17
Netanyahu, Gazze'de hayali zafer arıyor...
EP
Esra Polat Editör

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun dün akşam düzenlediği basın toplantısında, Hamas'ı 6 İsrailli esirin ölümünden sorumlu tutmasının ardından, Hamas'ın Siyasi Büro üyesi İzzet er-Rişk, Telegram hesabından bir açıklama yaptı.

Rişk, açıklamasında, "Direniş güçlerinin elindeki esirlerin hayatından Netanyahu sorumludur. Direniş güçleri onların hayatını korumaya ve iyi muamelede bulunmaya özen gösterirken Netanyahu, onları öldürme ve durumlarını görmezden gelmede ısrar ediyor." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Rişk, Netanyahu'nun bu açıklamasıyla esir takası ve ateşkes anlaşmasını engelleyen kişinin kendisi olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Rişk, "Netanyahu, 11 aydır Gazze'de yürüttüğü ve halkına pazarlamada başarılı olamadığı hayali bir zafer arıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Netanyahu, basın toplantısında, geçen hafta Gazze’de 6 İsrailli esirin cenazelerinin bulunmasının ardından, bazı İsrailli yetkililerin Mısır ile Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin sona erdirilmesi yönündeki açıklamalarından "şoke olduğunu" belirtti ve bu bölgedeki işgale devam edeceklerini vurguladı.

İsrail ordusu, 1 Eylül'de Gazze Şeridi'nin Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını açıklamıştı. Hamas ise bu esirlerin, "Amerikan silahlarıyla Filistin halkını katleden İsrail bombardımanında" öldüğünü duyurmuştu.

Bölgede son durum

İsrail'in son günlerde Gazze'ye yönelik bombardımanını artırdığı, özellikle orta kesimlerde ağır saldırıların yaşandığı bildiriliyor. Bu bombardımanlar sonucunda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği, altyapının ciddi şekilde zarar gördüğü ve insani krizlerin derinleştiği belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa