Yalova'da 4 amatör balıkçı kurtarıldı...

Yalova'da gerçekleşen olayda, denizde kayıklarıyla mahsur kalan 4 amatör balıkçı kurtarıldı. İşte haberin detayları ve yaşananlar...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 08:18
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 08:18
Yalova'da 4 amatör balıkçı kurtarıldı...
DHA
Kaynak DHA

Yalova'da denize açılan 4 amatör balıkçı, kayıklarının motor arızası yapması sonucu denizde mahsur kaldı. Balıkçılar, 3 saat boyunca akıntıyla sürüklendikten sonra tesadüfen fark edilerek kurtarıldı.

Denizde Mahsur Kalma Anı

Olay, saat 19.00 civarında Marmara Denizi açıklarında meydana geldi. İddiaya göre, Y.K., A.G., B.İ. ve Ç.K. isimli amatör balıkçılar, kayıklarıyla ava çıktı.

Denizde ilerleyen balıkçıların kayığı, motor arızası nedeniyle çalışmaz hale geldi ve balıkçılar denizde mahsur kalarak akıntıya kapıldı.

Tesadüfi Kurtarma

Kayığın yaklaşık 3 saat sürüklenmesinin ardından, rutin su ürünleri kontrol görevi yapan Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, balıkçıları tesadüfen fark etti. Ekipler, balıkçıların kayığını yedekleyerek güvenli bir şekilde Çınarcık ilçesindeki balıkçı barınağına çekti. Balıkçıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Yalova'da 'eğitim uçağı düştü' haberleri asılsız çıktı

Öte yandan yine bölgede yaşanan farklı bir olayda ise Yalova Valiliği, Taşköprü beldesinde akşam saatlerinde gelen "eğitim uçağının düştüğü" ihbarının asılsız olduğunu açıkladı.

Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde, Hava Meydan Komutanlığı'ndan Feribot İskelesi yönüne giden yolun sağ tarafına eğitim uçağının düştüğüne dair bir ihbar alındı. Kısa bir süre sonra 112 Acil Çağrı Merkezi'ne, aynı bölgede bir helikopterin de düştüğüne yönelik ikinci bir ihbar yapıldı. İhbarlar üzerine bölgeye hızla ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekipler olay yerine ulaştıktan sonra Hava Meydan Komutanlığı ile irtibata geçti. Komutanlıktan gelen bilgilere göre, kendilerine ait herhangi bir uçak ya da helikopterin düşmediği teyit edildi. Bunun üzerine, olay yerine sevk edilen ambulans ve itfaiye ekipleri bölgeden geri döndü. Valilik, yapılan ihbarların asılsız olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa