AK Parti'de kongre için ilk adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısına başkanlık edecek. Bugün yapılacak toplantıda kongre süreci görüşülecek.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 09:12
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 09:23
AK Parti'de kongre için ilk adım
O
Onur Çetinkaya Editör

AK Parti'de  Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısına başkanlık edecek.

Toplantıda, hem iç hem de dış siyasi gelişmelerin yanı sıra AK Parti'nin yaklaşan kongre takvimi masaya yatırılacak.

MKYK Toplantısında, AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongresi'nin gerçekleştirilmesine ilişkin kararların alınması bekleniyor. 

AK Parti’nin Ekim ayı 7 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen 4. Olağanüstü Kongre'nin ardından, bu kez genel başkan ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin seçileceği olağan bir kongre yapılacak. 

Bu kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek aday olarak gitmesi bekleniyor ve MKYK'nın büyük ölçüde yenilenmesi bekleniyor.  AK Parti’nin Ekim ayında  ilçe kongrelerine başlaması ve Mayıs 2025’te Büyük Kongre'yi gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Erdoğan’ın Kongre sonrasında değişime gideceği de değerlendiriliyor.  Kongre sürecinde İstanbul ve Ankara’nın da aralarında olduğu pek çok önemli şehirde, il başkanları ve teşkilâtlarının baştan aşağı yenilenebileceği konuşuluyor.

Toplantıda ayrıca ekonomi gündemi de önemli bir yer tutacak. İhracat, istihdam ve enflasyon gibi makroekonomik veriler değerlendirilecek, orta vadeli program hazırlıklarına dair bir sunum yapılacak.  Enflasyonla mücadele ve fahiş fiyatların önlenmesi konusunda atılabilecek adımların da müzakere edilmesi planlanıyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa