Bakan Tunç'tan Özgür Özel'e Dilruba tepkisi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilruba Kayserilioğlu'nun CHP Lideri Özgür Özel'in İzmir'deki bir programda yanında yer almasına tepki gösterdi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 09:35
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 17:46
Bakan Tunç'tan Özgür Özel'e Dilruba tepkisi!
Ecem Çetin Editör

İzmir’de bir sokak röportajı sırasında Instagram’ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, sözleri nedeniyle sosyal medyada büyük tepki topladı.

Dilruba Kayserilioğlu, söz konusu açıklamaları sonrasında 12 Ağustos'ta 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla gözaltına alındı ve ardından tutuklandı.

Kayserilioğlu, 29 Ağustos'ta saat 21.00 sularında kaldığı cezaevinden tahliye edildi.

Dilruba Kayserilioğlu, tahliye olmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir'deki bir programında protokolde yanında yer aldı. 

O kare oldukça tartışılırken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a Kayserilioğlu'nun Özel'in yanında yer alması soruldu. 

Tunç, soruşturma konusu olan kişinin söylediği ifadelere bakıldığında millete yönelik bir hakaret söz konusu olduğunu ifade etti.

Millete söylediği hakaretlerin halkı kin ve düşmanlığa tahrik teşkil edeceğine yönelik savcıların tespiti olduğunu belirten Adalet Bakanı, o süreçte tutuklama kararı verildiğini söyledi. 

Yılmaz Tunç, şunları söyledi; 

"Bir talihsizlik"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilruba Kayserilioğlu'nun CHP Lideri Özel'in yanında yer almasının bir talihsizlik olduğunu söyledi. 

Tunç, Özel'in yanında oturtmasının, millete hakaret eden bir kişiyi baş tacı etmesinin, milletin yüzde 52 oyuyla cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanına yönelik kabul edilemeyecek ifadeler kullanan bir kişiyi yanına oturtmasının milleti rahatsız edeceğini söyledi. 

"Bu sorumlu bir davranış olmadı"

Bu konulara siyasilerin ve partilerin dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz Tunç, şunları söyledi;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa