Evlilik kredisinde yeni dönem: Başvuruda kolaylık!

Evlilik kredisi uygulaması ile ilgili açıklama yapan Bakan Göktaş, başvuru şartlarının kolaylaştırıldığını bildirdi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 10:09
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 16:50
Evlilik kredisinde yeni dönem: Başvuruda kolaylık!
Hakan Öksüz Editör

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu projesinde yeni bir aşamaya geçildiğini duyurdu. Yurt genelinde doğum oranının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinde şartları karşılayan çiftlerin başvurularının alınmaya başlandığını kaydetti.

Gençlerin aile kurmasına destek

Göktaş, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçirildiğini ve gençlerin aile kurmalarını desteklemeyi amaçladığını söyledi. 

Pilot uygulamanın daha önce depremden etkilenen Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da başlatıldığını hatırlatan Göktaş, bu bölgelerde evlenmek isteyen gençler için sunulan 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi desteğinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Başvurular 15 Şubat'ta başladı

Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruların 15 Şubat'tan itibaren "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandığını hatırlatan Göktaş, bugüne kadar toplam 12 bin 132 çiftin başvuruda bulunduğunu söyledi. Göktaş, başvuru yapan 3 bin 963 çiftin gerekli şartları sağlayarak kredi desteğinden yararlandığını belirtti.

Başvuru şartları kolaylaştırıldı

Bakan Göktaş, projenin yeni dönemi kapsamında doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ın da Aile ve Gençlik Fonu kapsamına alındığını bildirdi. Bu illerde şartları sağlayan çiftlerin başvurularının alınmaya başlandığı belirtildi. Göktaş ayrıca, daha fazla çiftin bu destekten faydalanabilmesi için başvuru şartlarının da kolaylaştırıldığını vurguladı. 

Önceki uygulamada çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında düzenlemeye gidildiğini belirten Göktaş, yeni düzenlemeyle bu kriterin kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkarıldığını söyledi. Böylece daha fazla gencin bu destekten yararlanmasının sağlanacağını ifade etti.

Gençlere destek devam edecek

Göktaş, Bakanlık olarak gençleri desteklemeye devam edeceklerini belirterek, Aile ve Gençlik Fonu'nun gençlerin aile kurma süreçlerinde önemli bir rol oynamaya devam edeceğini kaydetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa