Mescid-i Aksa İmam Hatibi İkrime Sabri işgalcilerin hedefinde

İşgalci İsrail istihbaratı, Heniyye'nin cenazesinde dua ettiği için gözaltına alınan Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri'yi ifadeye çağırdı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 10:10
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 10:24
Mescid-i Aksa İmam Hatibi İkrime Sabri işgalcilerin hedefinde
Kübra Şenal Editör

Geçtiğimiz yıl Ekim ayından beri Gazze'de soykırım yapan ve 40 bini aşkın Filistinliyi katleden işgalci İsrail'in gözü bir süredir, Kudüs bekçisi Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri'nin üzerinde.

Şeyh Sabri'ye ifadeye çağırıldı

Şeyh Sabri'nin avukatlık bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail polisi sabah saatlerinde Doğu Kudüs'te bulunan evine baskın düzenledi ve Şeyh Sabri'ye, İsrail istihbaratına ifade vermesi için çağrı yapıldığını bildirdi.

Heniyye'nin cenazesinden sonra gözaltına alınmıştı

Şeyh Sabri, 2 Ağustos'taki cuma hutbesinde İran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye dua ettiği gerekçesiyle daha önce de İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı. İsrail İçişleri Bakanı Moshe Arbel, Şeyh Sabri'nin Doğu Kudüs'teki oturum izninin iptal edilerek şehirden çıkarılmasının planlandığını açıklamıştı. Ayrıca, Şeyh Sabri'ye 8 Ağustos'ta 6 ay boyunca Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı getirildi.

Şeyh Sabri'ye yönelik baskılar devam ediyor

İsrail makamları, son yıllarda Şeyh İkrime Sabri'yi birçok kez gözaltına aldı. Soruşturmalara tabi tutulan Şeyh Sabri, işgalciler tarafından Mescid-i Aksa'ya girişi yasaklandı.

Ayrıca, Şeyh Sabri'ye yurt dışına çıkış yasağı da uygulandı. İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin oturum statüsünü iptal ederek onları Batı Şeria'ya sürme politikasını sürdürüyor. Bu durum, Şeyh Sabri gibi Filistinli liderlerin üzerindeki baskıyı artırıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa