Dilruba Kayserilioğlu'na hapis cezası verildi!

Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle tutuklanan ve bir süre öncede serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu'na 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 11:27
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 15:43
Dilruba Kayserilioğlu'na hapis cezası verildi!
Ecem Çetin Editör

Bir sokak röportajında konuşan Dilruba Kayserilioğlu'nun siyasi eleştirileri tepki çekti. Sosyal medyayı adeta yıkan görüntülere insanlardan yorum yağdı. 

Dilruba Kayserilioğlu, söz konusu açıklamaları sonrasında 12 Ağustos'ta 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla gözaltına alındı ve ardından tutuklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Dilruba Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret etti.

Dilruba'nın tutukluluğunun baştan sona hukuksuzluk olduğunu ifade eden CHP Lideri Özel, söylenenler ne kadar şok edici olursa olsun düşünce ve ifade özgürlüğü içinde kaldığını söyledi.

Kayserilioğlu, 29 Ağustos'ta saat 21.00 sularında kaldığı Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan tahliye edildi.

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Dilruba Kayserilioğlu, ile ilgili bir gelişme yaşandı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, "Beyni emcüklenmiş geri zekalılarsınız diyen" sözleri nedeniyle Kayserilioğlu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı

Dilruba Kayserilioğlu (33) sokak röportajında kullandığı ifadelerden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan yargılanıyordu. Dilruba Kayserilioğlu, 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Dilruba Kayserilioğlu ne demişti? 

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa