13 şehre kuvvetli gök gürültülü yağmur uyarısı

Türkiye’nin 13 şehri için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 11:50
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 12:05
13 şehre kuvvetli gök gürültülü yağmur uyarısı
AA
Kaynak AA

Yerel kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güney Ege, Göller Yöresi ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan tahminlere göre, bu bölgelerde ani ve yoğun yağış bekleniyor.

Güney Ege ve Göller Yöresi için sağanak uyarısı

Öğle saatlerinden itibaren Denizli, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar illerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Ayrıca, Muğla ve Antalya'nın iç kesimleri ile Konya'nın batı ve güney bölgelerinde de benzer yağışlar görülecek.

Batı Karadeniz'de yağış bekleniyor

Batı Karadeniz Bölgesi'nde de öğle saatlerinden itibaren yağışlar etkisini gösterecek. Bolu, Karabük ve Çankırı çevreleri ile Düzce, Zonguldak ve Kastamonu'nun iç kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Olumsuz hava koşullarına dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kısa süreli fırtınalar ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar konusunda da vatandaşların tedbirli olması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Başkent Ankara'da da bugün yağmur var

Ankara, 3 Eylül Salı günü gök gürültülü sağanak yağışlarla güne başlayacak. Sabah saatlerinde hava sıcaklığı 18°C seviyelerinde olacak ve öğleden sonra 28°C'ye kadar yükselecek. Nem oranı ise gün boyu %34 ila %74 arasında değişecek. Rüzgarın hızı ise ortalama 16 km/sa olacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa