İsrail ordusunda üst düzey istifa

Gazze'de 11 aydır katliam yapan İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tamir Yadai görevinden istifa ettiğini duyurdu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 12:04
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 13:21
İsrail ordusunda üst düzey istifa
O
Onur Çetinkaya Editör

Gazze'de 11'inci ayına girilen savaşta her geçen gün bilanço ağırlaşıyor.

Tüm dünyanın gözleri önünde katliam her geçen gün katlanarak sürerken katil Netanyahu ABD destekli insanlık dışı saldırılarına devam ediyor.

Büyük bir yıkıma neden olan saldırılar, hem tarihsel hem de insani açıdan derin bir trajedi olarak kaydedildi.

Gazze'de İsrail askerleri yaşlı, kadın ve çocuk demeden Filistinlileri katletmeyi sürdürürken gözlerin çevrildiği bölgede insani yardımların da ulaşması için çaba sarf ediliyor.

81 bin ton bombanın yağdırıldığı saldırılar sonucunda, 40 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine ve milyonlarca insanın yerinden edilmesine yol açtı. Bu yıkım, dünya tarihindeki en büyük felaketlerle kıyaslandığında bile oldukça ağır sonuçlar doğurmuş durumda.

Dünya ülkeleri bebek katili Netanyahu ve Siyonist İsrail'i durdurmak için her türlü yolu denese de gözünü kan bürümüş Netanyahu tüm baskılara rağmen varlığını sürdürme derdinde.

Tüm bunlar yaşanırken İsrail ordusundan üst düzey bir istifa geldi. Üç yıldır  İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı olan Tümgeneral Tamir Yadai  görevinden istifa ettiğini duyurdu.  Tümgeneral Tamir Yadai'nin istifa nedeni  kişisel nedenlerden dolayı olduğu belirtildi. 

Gazze'de yaşanan olaylarla ilgili olarak saha sorumlusu Yadai'nin istifasını  İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi ve Savunma Bakanı Yoav Gallant onayladı.

Yadai'nin önümüzdeki haftalarda istifa etmesi beklenirken, yerine kimin geçeceği konusunda henüz bir karar verilmiş değil. Haziran ayında ise İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki olağanüstü hâl hükümetinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa