Netanyahu'dan 'Philadelphi Koridoru' hakkında küstah açıklama

Katil Netanyahu, Gazze ile Mısır arasında yer alan Philadelphi Koridoru’nu sahiplendi. Netanyahu, burası hakkında küstah açıklamalara imza attı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 12:57
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 13:17
Netanyahu'dan 'Philadelphi Koridoru' hakkında küstah açıklama
Kübra Şenal Editör

İşgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Philadelphi Koridoru’nun Gazze ile Mısır arasında yer alan stratejik bir bölge olduğunu ve Hamas için hayati bir "nefes alma borusu" teşkil ettiğini belirterek buranın İsrail tarafından kontrol edilmesi gerektiğini söyleyerek buradan çekilmesi halinde İran tarafından finanse edilen silah ve mühimmatın Gazze'ye kolaylıkla ulaşabileceğini söyledi.

Bu sebeple Hamas ile esir takası anlaşmasını baltalayan soykırımcı Netayahu, Philadelphi Koridoru'ndan çekilmeyecekleri yineledi.

"Philadelphi Koridoru’nun merkezi bir rol oynuyor"

Netanyahu, basın toplantısında, İsrail'in güvenliği açısından bu bölgenin kritik olduğunu şu sözlerle ifade etti: "Philadelphi Koridoru, Hamas'ın oksijen ve silah boru hattıdır. Eğer buradan çekilirsek, Gazze'ye silahların, mühimmatın ve terör faaliyetleri için gerekli ekipmanların girişine karşı hiçbir engel kalmaz." Bu bağlamda, Netanyahu, İsrail'in Gazze'ye yönelik tehdidi ortadan kaldırmak, rehineleri geri almak ve kuzey sınırındaki sakinleri güvence altına almak gibi dört ana hedef belirlediğini ve bunların üçünde Philadelphi Koridoru’nun merkezi bir rol oynadığını belirtti.

İsrail'in gelecek kaygısı

Netanyahu, Philadelphi Koridoru’nun stratejik önemini 20 yıl önce de vurguladığını belirterek, bu bölgenin kontrolünün kaybedilmesi durumunda Gazze’nin bir terör yuvasına dönüşeceği yönünde uyarılarda bulunduğunu hatırlattı. O dönemde de bu koridorun İsrail’in elinde tutulması gerektiğini savunduğunu dile getiren Netanyahu, Hamas’ın bu bölgedeki varlığına karşı çıkmasının sebebinin de İsrail’in burada kontrol sağlamasını engellemek olduğunu söyledi.

Netanyahu’nun açıklamaları, İsrail’in güvenliği ve Gazze ile ilgili gelecekte atılacak adımlar konusunda önemli ipuçları veriyor. Philadelphi Koridoru'nun kontrolünün İsrail için vazgeçilmez olduğunu bir kez daha vurgulayan Netanyahu, bu bölgedeki varlığın sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa