CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'den skandal soru!

CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Meclis oturumunu açarken saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı unuttu, hatırlatılınca ikinci skandal geldi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 12:58
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 13:34
MP
Mevlüt Peker Editör

CHP’li belediyede İstiklal Marşı ve saygı duruşu tartışması

Esenyurt Belediye Meclisi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın unutulması gerginlik yarattı. CHP'li Belediye Başkanı Ahmet Özer’in “Şimdi mi yapalım onu, ben çıktıktan sonra mı?” sözleri tartışmalara neden oldu.

Belediye Meclisi oturumunda kriz

Esenyurt Belediye Meclisi’nin eylül ayı birinci oturumu, Belediye Başkanı Ahmet Özer’in başkanlığında yapıldı. Oturumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Özer, özel bir görüşmesi nedeniyle toplantıdan ayrılacağını belirtti. Özer’e meclisten ayrılmak üzereyken bir görevli tarafından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın yapılmadığı hatırlatıldı.

Başkan Özer’den tartışılan soru

Belediye Başkanı Ahmet Özer, görevliye “Şimdi mi yapalım onu, ben çıktıktan sonra mı?” şeklinde yanıt verdi. Ardından, önceden planlanan görüşmeler için ayrılacağını belirterek, “Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı yapıp öyle ayrılmam gerekiyormuş. Hepinizi saygı duruşuna ve İstiklal Marşı'na davet ediyorum.” dedi.

İstiklal Marşı okundu, meclise ara verildi

Özer’in daveti üzerine meclis üyeleri saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından oturuma ara verildi.

AK Parti’den sert eleştiriler

Toplantıda gündem dışı söz alan Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Togay Çoban, yaşanan olaya tepki gösterdi. Çoban, Belediye Başkanı Özer’in meclis toplantısında sergilediği tutumu “büyük bir skandal” olarak nitelendirdi. Çoban, “Ne yazık ki Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Ankara’da halktan, Cumhuriyet'ten ve demokrasiden söz eden Esenyurt Belediye Başkanı, 40 dakika konuştuktan sonra 'Buradan ayrılacağım.' diyerek teamüllere aykırı davrandı.” şeklinde konuştu.

“CHP duruşu işte bu şekilde!”

Çoban, “Yetkili arkadaş, ‘Saygı duruşunda bulunmadık ve İstiklal Marşı'nı okumadık.’ dedikten sonra Başkan Özer’in, ‘Ben gideyim mi yoksa şimdi mi okuyalım?’ demesi kabul edilemez. CHP'nin duruşu işte bu. Belediye Başkanı, konuşmalarımızı dinlemeden ayrıldı. Meclisi hiçe sayarak buradan ayrıldı. Bu tutumu kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Özer’e sosyal medyada büyük tepki var

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in millî ve manevi değerlerle uyuşmayan tutumu sosyal medyada da gündem oldu. Ahmet Özer’in tavrını milli değerlere saygısızlık olarak nitelendiren sosyal medya kullanıcıları, CHP’nin ülkenin değerlerine uzaklaştığı yorumunu yaptı.

Gazeteci Zafer Şahin ise sosyal medya platformu X’teki @zafersahin06 hesabından yaptığı paylaşımda, CHP’nin, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunu unutan, hatırlatılınca “Şimdi mi yapalım, ben çıkınca mı” diye soran bir belediye başkanının olduğunu belirterek, bunu AK Partili bir belediye bakanı yapsaydı Türkiye gündeminde bir numaralı konunun olacağını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa