Edanur Çoban'ın katili Gökhan Çatbaş'a müebbet hapis

Kayseri'de eski sevgilisi Edanur Çoban'ı (18) öldüren Gökhan Çatbaş (22), yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 13:27
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 13:41
Edanur Çoban'ın katili Gökhan Çatbaş'a müebbet hapis
Kübra Şenal Editör

Olay, 13 Eylül 2022'de Melikgazi ilçesi Anbar Mahallesi'nde meydana gelmişti. Restoranda garson olarak çalışan Edanur Çoban, iş çıkışı evine giderken eski sevgilisi Gökhan Çatbaş'ın silahlı saldırısına uğramış ve olay yerinde hayatını kaybetmişti. Saldırgan Gökhan Çatbaş, kaçtıktan sonra Nevşehir'in Avanos ilçesi girişinde yakalanarak tutuklanmıştı.

Gökhan Çatbaş'a müebbet

Gökhan Çatbaş hakkında 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın karar duruşması Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, tutuklu sanık Gökhan Çatbaş ile Edanur Çoban'ın ailesi ve avukatları hazır bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da davaya müdahil oldu.

"En ağır cezayı alsın"

Edanur Çoban'ın annesi Tuğba Çoban, katilin en ağır cezayı almasını istediğini belirtti. Baba Akın Çoban ise kızının ölümünün üzerinden 357 gün geçtiğini, bu süre boyunca büyük acı yaşadığını dile getirerek sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Gökhan Çatbaş ise beraatini ve tahliyesini istedi. Daha önce hiç suç işlemediğini, pişman olduğunu belirterek, "Yeniden topluma kazandırılmak istiyorum" dedi.

Mahkemenin kararı

Mahkeme heyeti, Gökhan Çatbaş'ı 'Tasarlayarak kadını kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, sanık hakkında hiçbir indirim maddesi uygulamadı. Kararın açıklanmasının ardından, Edanur Çoban’ın yakınlarından bazıları sevinç çığlıkları atarken, bazıları da sinir krizi geçirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa