"ABD askerinin kafasına çuval geçirme" olayının yeni görüntüsü çıktı

İstanbul'da, ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait askeri gemide görevli sivil personelin başına çuval geçirme girişiminin yeni görüntüleri çıktı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
03 Eylül 2024 13:47
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 14:33
MP
Mevlüt Peker Editör

İzmir’de ABD askerinin başına çuval geçirilmesi olayıyla ilgili yeni bir video kaydı ortaya çıktı. ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait askeri gemide görevli sivil personelin başına çuval geçiren Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi grup, bu anları sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Gözaltılar ve Valilik açıklaması

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, çuval geçirilen kişinin aslında bir asker değil, sivil bir personel olduğu belirtildi. Olayla ilgili olarak 17 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Valilik açıklamasında, “ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait askeri gemide görevli sivil bir personelin başına çuval geçirme girişiminde bulunan 17 kişi, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gözaltına alındı” ifadelerine yer verildi.

ABD Büyükelçiliğinden açıklama geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, İzmir'de yaşanan bu olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, ABD askerlerinin güvende olduğunu ve Türk makamlarının hızlı müdahalesinden dolayı teşekkür ettiklerini belirtti. Açıklamada, “USS Wasp’te görevli ABD’li askeri personelin bugün İzmir’de saldırıya maruz kaldığını ve şu an güvende olduğunu teyit ederiz. Olaya hızlı müdahale etmelerinden ve olayla ilgili soruşturma başlatmalarından dolayı Türk makamlarına teşekkür ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

Olayın geçmişi

Olayın öncesinde, ABD donanmasına ait "USS Mount Whitney" adlı amfibi komuta kontrol gemisi İstanbul Sarayburnu Limanı’na demirlemişti. Gemi personelinden bazıları karaya çıktığı sırada TGB üyesi bir grup tarafından ABD karşıtı bir eylem gerçekleştirildi. TGB, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda “ABD askerinin başına çuval geçirdik” ifadelerine yer verdi.

TGB’nin sosyal medya paylaşımları

TGB üyeleri, Sarayburnu'nda gerçekleşen eylemin görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşarak, “ABD'nin kaos planlarına, FETÖ ve PKK’ya, Türkiye’yi kuşatmak isteyen üslerine karşı bir kez daha çuvalımızı geçirdik” dedi. Görüntülerde, İsrail ve ABD karşıtı sloganlar atıldığı, ABD personelinin ise “Help” diye bağırarak yardım istediği görüldü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa